Răspundeți la următoarele întrebări
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
1Sarea iodata este o sare imbogatita cu un mineral numit iod. Acesta, la fel ca si sodiul, este regasit inclusiv in fructe si legume. Practic, sarea iodata este prezenta in bucataria fiecarei persoane.
Cert este ca organismul are nevoie de iod, iar acesta trebuie procurat din alimente. Consumata excesiv, sarea iodata poate avea efecte negative asupra organismului.
2Istoria tabelului periodic reflectă cel puțin un secol de progres în înțelegerea proprietăților chimice și culminează cu publicarea primului tabel periodic actual de către Dimitri Mendeleev în anul 1869.[1] Cu toate că Mendeleev s-a bazat pe descoperirile timpurii ale unor savanți ca Antoine-Laurent de Lavoisier și Stanislao Cannizzaro, savantul rus a adus, la modul general, doar un mic aport dezvoltării tabelului periodic actual.
Tabelul însuși este o reprezentare vizuală a legii periodicității, care afirmă că unele proprietăți ale elementelor chimice se repetă periodic atunci când acestea sunt aranjate după număr atomic. Pentru a afișa aceste trăsături comune, tabelul dispune elementele în coloane verticale, numite grupe și în rânduri orizontale, numite perioade.
3idk
4Tabelul periodic este utilizat încă din 1869, atunci când a fost creat de Dimitri Mendeleev. Însă eforturile sale au fost ajutate de către cercetătorii europeni ce au ajutat la adăugarea multor elemente. Deşi Mendeleev este considerat părintele tabelului periodic, el nu a documentat toate elementele ce se regăsesc în tabel.
Adăugări recente
Tabelul periodic nu s-a schimbat atât de mult din 1950. Dar pe 2 decembrie 2016 au fost adăugate patru noi elemente: nihoniu (elementul 113), moscoviu (elementul 115), tennessine ( elementul 117) şi oganesson (elementul 118). Noile adăugări au fost prezentate în iunie 2016, dar au fost necesare cinci luni pentru a fi evaluate.
Fiecare element este denumit după oraşul sau statul în care a fost descoperit, în afară de oganesson ce a primit această denumire în onoarea fizicianului rus Iuri Oganesian.
Fără ”J”
Singura litera ce nu apare în tabelul periodic este ”J”
Elemente realizate de om
În prezent, există 118 elemente în tabelul periodic. Dintre acestea 90 de elemente se regăsesc în natură, iar 28 sunt create de om. Omul sintetizează elemente încă din 1937, în tabelul periodic acestea se situează între elementul 93 şi 118. În acest grup sunt cuprinse şi câteva elemente ce se regăsesc foarte rar în natură şi se creează deseori în laborator, lucru valabil şi pentru elementele 43, 61, 85 şi 87.
137
Explicație:
sper ca te-am ajutat ! :)