Răspundeți la următoarele întrebări întrebări!!!!
Răspunsuri la întrebare
1.Grupuri etnice:rusi lipoveni,romi ,greci,evrei,maghiari ,armeni,turci ,germani, ucrainieni,bulgari,italieni.
2.La lipoveni,toate traditiile si obiceiurile sunt in stransa legatura cu sarbatoirile religioase si sunt pastrate cu sfinteala pana in zilele noastre.Cateva sarbatori ale lipovenilor sunt:Pastele,Craciunul,Maslenita.
Romi au "Sarbatorile calendarului traditional al romilor".Cateva sarbatori al ei ar fi: in ziua de Anul Nou se face capra tiganeasca,ritual performat de tinerii romi necasatoriti.De Crăciun, primul barbat dintr-un capat al comunitatii, considerat purtatorul ideii de început si de înnoire, pleacă la vecinul sau sau la o ruda apropiată pentru a-si face reciproc urari: „naklo berś sas bravalo, kado berś po baxtalo”.
In Grecia se celebreaza nu numai sarbatorile de stat, ci si cele religioase. Cele mai importante sarbatori grecesti sunt declarate oficial - Zile nelucratoare. Acestea sunt: Craciunul, Botezul Domnului, Pastele, Adormirea Maicii Domnului, ziua Sfantului Dumitru, ziua Sfintei Treimi si sarbatorile nationale: Ziua Independentei Greciei.
Sărbătoarile evreiești sunt sărbătorile consacrate de religia iudaică, comemorări religioase sau laice ale unor evenimente însemnate sau personalități din istoria evreilor și alte zile festive din viața poporului evreu în Israel și în Diaspora. În ebraică, sărbătorile și zilele festive, în funcție de natura lor, pot fi numite "yom tov" (zi bună) (idiș: yomtov), "hag" (plural:haghim) sau "moed" (plural:moadim). Yom tov (plural:yamim tovim) sunt sărbătorile în care munca este oprită.
Ziua de 15 martie este una de sărbătoare pentru maghiarii din întreaga lume. Guvernul de la Budapesta a declarat-o drept Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.
Odată stabiliți pe pămîntul românesc, armenii s-au acomodat vieții autohtone familiarizîndu-se, în timp, cu obiceiurile localnicilor, însă ei și-au păstrat, totodată, propriile tradiții aduse de pe meleagurile de baștină și pe care, parțial, le-au împrumutat noilor lor concetățeni. Sunt, pe de o parte, datini folclorice, apoi credințe religioase în special de Crăciun și de Paște, dar și unele specific armenești, iar pe de altă parte, obiceiuri laice, legate în principal de practicarea comerțului și a meșteșugurilor, precum și de conviețuirea socială.
Sper ca te-am ajutat!