Religie, întrebare adresată de marcel151, 8 ani în urmă

Raspundeti rapid va rog e test la religie dau coroana .

Explicati legatura intre ideea ca Dumnezeu este infinit ( fara margine ) si ideea ca numai Dumnezeu este deasupra oricarei lege.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de saddy2006
1

Răspuns:

cateva idei...

In Biblie este scris că priceperea Lui este fără margini, îndurarea Lui e fără margini,, că El este omniprezent, omniscient.

Astfel de atribute, duc la ideea de Dumnezeu infinit.

Natura infinită a lui Dumnezeu înseamnă pur şi simplu că Dumnezeu există în afara timpului sau a spaţiului şi nu este limitat de acestea. Infinit înseamnă pur şi simplu „fără limite”. Când ne referim la Dumnezeu ca fiind „infinit”, în general Îi atribuim termeni ca omniştienţă, omnipotenţă, omniprezenţă.

Omniştienţa înseamnă că Dumnezeu e atotştiutor sau că are o cunoaştere nelimitată. Cunoaşterea Lui infinită Îl califică să fie Conducător suveran şi Judecător peste toate lucrurile. Dumnezeu nu numai că ştie tot ce se va întâmpla, ci El ştie şi toate lucrurile care s-ar fi putut întâmpla. Nimic nu-L ia prin surprindere pe Dumnezeu şi nimeni nu poate ascunde păcatul de El. Sunt multe versete în Biblie în care Dumnezeu revelează acest aspect al naturii Sale.

Explicație:

Alte întrebări interesante