Istorie, întrebare adresată de FatalCube, 8 ani în urmă

Raspundeti va rog:
1. Care sunt starile sociale in Franta?
2. Ce se intampla cu taranii lipsiti de pamant in Anglia?
3. Cu ce se ocupa nobilimea de spada si cea de roba in Franta?
4. Cu ce se ocupa nobilimea noua si cea veche in Anglia?
VA ROG MULT DAU COROANA!!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sahleanteodora
2

Răspuns:

1)starea I clerul, starea a II a nobilimea și starea a III a orășenimea micii producători nobilimea mică și puține elemente moderne ale burgheziei. Cine este starea a III a „ea este totul” ce dorește ea „ să devină totul”.

2)Acestia ajungeau sclavi.

3)In vremea aceea, pământul era împărțit în moșii mari. Pentru a-l cultiva, nobilii nu mai aveau la îndemână sclavi, ca în antichitate, nici bani pentru a angaja lucrători cu ziua. Ei au fost siliți să-și împartă moșiile în loturi și să le dea în folosință țăranilor. În schimb, țăranii dădeau proprietarului o parte din recoltă și-i lucrau și partea lui de moșie, beneficiind, totodată, de protecția acestuia.

4)Societatea medievală era organizată după un sistem social și politic cunoscut sub denumirea de feudalism, care îi este specific Evului Mediu. Acesta a fost un sistem de organizare a societății în care aristocrația agrară și militară stăpânea pământul și țăranii. Structurile de acest tip s-au impus în toată Europa în etape diferite, dar s-au dezvoltat mai complet în Franța, în secolele IX-XIV. Nobilii și țăranii erau principalele categorii sociale în orânduirea feudală.[1] Nobilii, posesorii de pământuri, dețineau puterea economică și politică. Țăranii, lucrători ai pământului, și-au pierdut, în număr tot mai mare, libertatea, ajungând în șerbie. Alături de aceste categorii, locuitorii orașelor au început să joace un rol tot mai important în viața societății, pe măsură ce s-au dezvoltat meșteșugurile și comerțul.[2]

Nobilimea

alcătuia cel de-al doilea ordin în ierarhia stărilor sociale. Titlul de nobil puteafi acordat de către rege pentru diferite servicii. Nobilimea se bucura de un șir de privelegii, fiind în același timp obligată să respecte cu strictețe anumite rigori.

Explicație:


FatalCube: cum sa ti dau coroana?
Alte întrebări interesante