Limba română, întrebare adresată de mikiiva, 9 ani în urmă

Răspundeții la întrebările propuse în text

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rawan
10
1.Teama si jena joaca rolul decisiv in neafirmarea unor situatii, intrucat acesti factori sunt determinanti in ceea ce refuzam sa  spunem, exprimam sau facem. Deasemena, exista situatii in care omului nu ii pasa intocmai ce parere si-a format si se desconsidera pe el insusi in ceea ce-i priveste puterile de impunere. 

2. Neafirmarea este un lucru grav, cu care multi dintre noi se confrunta si toti acestia risca sa: 
-  piarda un loc de serviciu
- increderea, importanta pe care o au cei din jur fata de individ pot disparea.
- pierderea respectului
-pierderea increderii in sine 
-acumulare de stres pentru ca acel individ traieste intr-o lume care nu ii convine si care, datorita neafirmarii, nu se va schimba
-etc. 

3. Persoanele care nu se afirma nu se vor simti niciodata in confort, datorita gandurilor ascunse, datorita a ceea ce cred si vor, dar nimeni nu stie pentru ca nu isi exprima punctul de vedere.

4. In relatia cu acea persoana poate aparea monotonia, niciodata fiind data o explicatie asupra unei decizii  poate duce la acest fapt grav. Deasemenea, pretinsa poate fi minciuna, pentru ca neafirmandu-te fata de o persoana inseamna a minti intr-o oarecare masura. In acelasi timp, apare disconfortul celui cu teama de afirmare... in acest caz, acea "relatie" nu va mai fi cu adevarat o relatie, indiferent de tipul acelei legaturi relationale.

5. Odata cu afirmarea, persoanele cunoscute ajung sa te cunoasca mult mai bine, sa te inteleaga, sa stie cand si daca sa faca ceea ce ai avea nevoie. Pe tine, deasemenea, te-ar face sa te simti mult mai confortabil, inteles, iar atunci cand altii vor gresi...vei avea cu adevarat motiv de suparare, pentru ca tu le-ai explicat...pentru ca tu te-ai afirmat candva...!

Alte întrebări interesante