Matematică, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Raspunsul este n=3 , m=1

Anexe:

albatran: no, thanks, prea mult de calcul..
albatran: pe scurt f(-3m)=2n+3n radical..etc
Utilizator anonim: Nu asta e problema . Dupa ce fac f(-3m)=2n+3n imi da 2 termeni cu m si 2 cu n si 2 teremeni liberi
Triunghiu: Inlocuind valoarea lui m=1 si n=3 date de tine, apare un ''termen'' in plus
la functie, si anume 3√3
Utilizator anonim: Eu am flocuit si imi da bine.
Utilizator anonim: inlocuit*
Triunghiu: f(-3)=6+6√3-9 ⇒ f(-3)= - 3 + 6√3
f(-3)= - 3 +6√3 + 3√3= - 3 +9√3
- 3 +9√3 ≠ - 3 +6√3

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Triunghiu
0

f(-3)=6+6√3-9 ⇒ f(-3)= - 3 + 6√3
f(-3)= - 3 +6√3 + 3√3= - 3 +9√3
- 3 +9√3 ≠ - 3 +6√3  
Deci 
 n=3 si  m=1 este fals!
Alte întrebări interesante