Geografie, întrebare adresată de allexaa02, 8 ani în urmă

Raspunsurile acestor intrebari despre Orasul Bran din judetul Brasov.URGENTTT!!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de savubibi
2

Răspuns:

raul acris

DN1 (Oradea - Sibiu - Făgăraș - Brașov - București)

23 februarie 1271, avea loc prima menţiune documentară a oraşului Braşov.

maghiarii

415.668 locuitori

267 km²

852 loc./km²

parcul trandafirilor

Centrul Vechi – Piața Sfatului

Deși centrul orașului nu se întinde pe o suprafață foarte mare, acesta este plin de monumente istorice, cafenele, restaurante, iar diferite evenimente culturale sunt organizate foarte des aici. Printre clădirile marcante pe care le poți vedea în Piață se numără: Casa Sfatului, Biserica Adormirea Maicii Domnului, Casa Negustorilor, Casa Mureșenilor sau Casa Filstich-Plecker. Astfel, înainte de a pleca să explorezi celelalte atracții turistice din Brașov, îți recomandăm să faci un popas aici, pentru a-ți face o primă impresie despre istoria și cultura acestei zone minunate.

Biserica Neagră

Un alt loc marcat de istorie, în care vei avea șansa să vezi cel mai mare clopot din România, cu o greutate de peste 6.000 kg, este Biserica Neagră. Considerat cel mai mare lăcaș de cult construit în stil gotic din sud-estul Europei, aceasta și-a căpătat numele în anul 1689, când o mare parte din biserică a luat foc. Datorită statuilor din interiorul bisericii, dimensiunilor sale impresionante și arhitecturii aparte, Biserica Neagră reprezintă un edificiu pe care ar trebui să-l vizitezi.

Poarta Ecaterinei

Situată între Bastionul Țesătorilor și cel al Fierarilor, Poarta Ecaterinei a fost ridicată în anul 1559 pentru a servi drept intrare în cetate. Clădirea se remarcă prin cele patru turnulețe, prin arhitectura unică în lume, dar și prin interiorul bolții, care este pictat în stil renascentist. Poarta Ecaterinei este singura construcție din oraș care și-a păstrat aspectul original, deși a fost supusă unor lucrări de restaurare între anii 1971-1972. În interiorul turnului porții se organizează des expoziții, în care se pot admira obiecte istorice și opere deosebite. În apropierea vestigiului este și un părculeț, în care te poți odihni la umbra copacilor.

ortodocsa

În perioada interbelică, industria brașoveană a luat un avânt puternic atunci când aici a fost înființată fabrica de avioane „I.A.R.” (1925). Aceasta a produs primele avioane românești, folosite în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial împotriva Uniunii Sovietice. O dată cu terminarea războiului și venirea Armatei Roșii în Brașov, fabrica a fost desființată și transformată în uzină de tractoare, iar utilajele și echipamentul au fost confiscate, luând integral drumul Uniunii Sovietice. Astăzi, o altă fabrică de avioane IAR funcționează lângă Ghimbav, producând elicoptere Puma după standardele europene.

În ceea ce privește industria alimentară, Brașovul are o veche tradiție a fabricilor de bere, începând cu cele ale lui Wilhlem Czell, cea de la Dârste și terminând cu „Aurora” de azi. Sunt de menționat și vechile fabrici de ciocolată și bomboane „Stollwerck” și „Hess”, devenite apoi „Dezrobirea”, ulterior „Poiana” iar după 1989 „Kraft Jacobs Suchard”. Mai amintim fabrica de panificație „Postăvarul” și fabrica de produse lactate „Prodlacta”.

În primele 7 luni ale anului 2015 Brașovul a avut 534.581 de turiști.[33] Locația centrală în cadrul țării de care se bucură municipiul Brașov fac din acesta un important punct de plecare pentru turiștii din țară și străinătate. De aici se pot face excursii către: Biserici fortificate din Transilvania, Marea Neagră, Moldova cu vestitele sale mănăstiri, Maramureș, munții din lanțul carpatic, zona cetăților dacice din Țara Hațegului etc.

În municipiu, autoritățile au demarat un amplu proces de renovare a vechilor monumente și de transformare a acestora în puncte muzeale, în mare parte finalizat.

Cea mai bună vedere asupra orașului se poate obține din vârful muntelui Tâmpa (960m), unde se poate ajunge cu telecabina sau pe jos.

aviatica

Județul este format din 58 unități administrativ-teritoriale: 4 municipii, 6 orașe și 48 de comune. Lista de mai jos conține unitățile administrativ-teritoriale din județul Brașov.

Explicație:


allexaa02: Multumesc mullltt!!!❤️
savubibi: cu drag
Alte întrebări interesante