Limba română, întrebare adresată de abeldebucegi, 8 ani în urmă

Realizati descrierea persona Matilda din textul Matilda în 300 de cuvinte ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de borzlorena2008
7

Matilda, este o fetiță genială, cum rar s-a mai întâlnit. A învățat să citească de la vârsta de 3 ani. Este pasionată de lectură, însă are o problemă mare: familia sa mediocră. Părinții nu sunt tare grijulii. Nu se interesează nici măcar de siguranța și binele ei, darămite să mai aducem în discuție educația fetei.

Tatăl ei, domnul Wormwoods, ar discuta mai degrabă toată ziua despre muncă și despre afacerile sale jalnice prin care încearcă să-și păcălească clienții să cumpere mașini la mâna a doua. Fratele său își admiră tatăl, iar mama sa este adepta televizorului și a coaforului. De altfel toată famila sa preferă să se uite la emisiuni TV în defavoarea cititului unei cărți.

Lucrul care mă impresionat cel mai mult la ea este faptul că este o fetiță curajoasă si ambițioasă care a continuat să persevereze in ciuda familiei ei crude care nu o încuraja catuși de puțin pe micuța fetiță.

Totuși a avut norocul sa o cunoască pe domnișoara Honey o tânără deosebit de frumoasă și de iubitoare care a avut grijă ca matilda să poată avea parte de mai multă carte.

Până la urmă Honey nu a trebuit să insiste foarte mult ca Matilda să rămână cu ea. Practic au lăsat-o cu educatoarea fără să le mai pese de ea. Dar nicio problemă. Doar Matilda și domnișoara Honey au avut de câștigat. Fata a rămas pe mâini bune și au trăit fericite și inteligente amândouă până la adânci bătrâneți.

Sper că te-am ajutat!


borzlorena2008: coroană?
Alte întrebări interesante