Limba română, întrebare adresată de shadowxd69, 9 ani în urmă

Realizati in minimum 2 pagini o povestire avand ca tema "Aventura spiritului"
Atentie,nu ma refer la spirit religios etc,este pentru Limba Romana,heeelp please

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de HazalKaya11
0
                                            Aventura spiritului



     Spunem ca inimile noastre isi gasesesc darul inimii prin noi insine. Viata noastra este op simpla parte a unui suflet. In viata sunte, existam, ne aflam, dar cel mai mult speram ca noi sa invatam cu adevarat ce inseamna ''Aventura spiritului''.
   Se spune ca acum multi anii, lumea era foarte buna, inimile tuturor erau minunate, pline de bunatate si iubire, suflete pereche care isi cladeau o poveste frumoasa de dragoste, talente ce minunea lumea, oamenii deosebiti si minunati, pana intr-o zi cand soarele nu a mai rasarit din norii, iar luna si stelele numai se regaseau pe bolta cea cereasca. Intamplarea s-a intamplat astel. O copila simpla, care era talentata, frumoasa, buna la suflet, avea ochii ca doua margele ce sagetau inimiile fiecaruia, o piele catifelata ca o raza de soara ce freamata viata. Toti oamenii ereu ciudosi pe ea, asa ca Domnul a vrut s-o ia langa el, sa aiba grija de ea, fiidca oamenii ereau cruzii. Dupa o ateatea peripetii frumoase, fata mersese in ultima ei aventura cu tatal ei sa se plimbe cu masina, dar masina a deraiat si s-a prabusit intr-o prapastie adanca. Tatal ei a supravietuit, dar fata a intrat in como indusa, astfel numai aparatele o ajutau sa respire. Dupa ce lumea aflase, erau bucurosii fiindca acea stea care stralucea s-a stins, credeau ca vor avea o viata minunata, dar nu a fost asa. Rautatea oamenilor a facut ca cerul sa se sparga si sa porneasca o furtuna uimitoare. Dar nu era o furtuna trecatoare ci una continua, vesnica. Soarele numai exista, sarbatorile din calendar erau scrise cu negru, nu se mai nasteau, copii, dragostea dintre oamenii se stingea, iar luna si stelele numai erau, fiindca steau pe care oamenii au vrut so stinga a luat cu ea toate stelele de pe cer, soarele si luna, numai exista viata ci doar rautate.
   Nimeni nu-si dadea seama ce se intampla, dar si-au dat seama ca totul s-a intamplat de cand fata a intrat in como. Toti se duceau la ea la spital, ii duceau florii, cadourii, plangeau si se rugau ca fata sa se trezeasca. In tot acest timp fata calatorea. Spirutul ei se aventura intr-o lume uimitoare, unde florile cantau, ea avea parul prins intr-o coada simpla, dar frumoasa si era imbracata intr-o rochie alba. Arata ca un inger, se simtea minunat, ochii ei scipitorii ca marea calatoreau intr-o noua galaxie, unde stelele noaptea pe car dansau, ziua soarele radea, iar luna spunea povestii, iar ingerii ii purtau sufletul intr-o noua viata.
     In tot acest timp oamenii se rugau, fata isi vedea familia plansa si distrusa, nu-i pasa de ceilalti fiidca acei oamenii i-au dorit raul, dar familia ei nu merita un astfel de lucru. Fata s-a dus la ingerii si le-a spus ca le multumeste ca au primit-o in lumea lor frumoasa unde  e aparata, dar nu vrea ca aventura spiritului ei sa lase o familie ratacita in urma. Asa ca fata s-a trezit din coma dupa doua zile si soarele, stelele si luna au revenit, air furtuna a disparut. Toata lumea ii multumeau, o admirau, iar familia ei era din noi bine.
    Concluzia pe care o putem extrage din aceasta poveste este ca nu trebuie sa le dorim raul altora fiidca sunt diferiti, fiecare cu ei, fiindca aventura sufletului este viata fiecaruia.

HazalKaya11: Sper sa te ajute! :)) Daca mai am greseli de ortografie imi cer scz, dar nu mai m-am corectat fiidca e prea mare.
shadowxd69: Multumesc,cati ani ai?
shadowxd69: Dar... Am zis fara legatura cu religia... Mersi oricum
HazalKaya11: Dar nu are legatura cu religia ci cu viata, ai zis can nu vrei sa aiba legatura cu religia pe partea stiintiica, dar eu am faut-o pe baza de lecctura ... cu plc ... am aproape 14 ani.
HazalKaya11: Unde am scris ''como'' este coma ... unde am scris ''noi'' e nou, unde am scris ''gasesesc'' este gasesc, unde am scris ''op'' este ''o'', unde am scris ''sunte'' este sunt.
Alte întrebări interesante