Limba română, întrebare adresată de avramstefania6owy6u3, 8 ani în urmă

Realizati intr un text de 15-20 randuri o compunere argumentativa in care sa va exprimati parerea despre prietenie/calatorii/familie/viata de scolar/necesitatea lecturii(text argumentativ)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de matematicalumi
8
Prietenia poate fi inteleasa ca o profunda apropiere sufleteasca. Oricine doreste sa aiba un prieten bun, caruia sa i sa poata destainuii. Dar cati dintre noi il poate asculta cu tot sufletul si poate chiar ajuta pe acel timid. Timiditatea este o infirmitate. De multe ori relatia de prietenie dintre doua sau mai multe persoane este luata in ras de catre ceilalti. Este de ajuns o privire pentru ca sincerul sentiment de simpatie sa incolteasca. De ce nu stim cu totii sa apreciem prietenia adevarata cu ochii sufletului si nu doar a fizicului. Un om frumos este o bijuterie care in timp se uzeaza, iar un om bun este si ramane vesnic o comoara. De cine ne ascundem oare? De noi insine. Oare intelegem toti sensul cuvantului prietenie? A fi prieten nu inseamna numai distractie si bani.Asta in nici un caz nu este o prietenie. Este dificil in viata sa fii singur, sa nu ai un prieten caruia sa-i vorbesti, sa nu ai cu cine sa-ti imparti bucuriile, sa nu ai un umar pe care sa plangi(la nevoie). Este un dezastru sa n-ai cu cine sa razi, sa gandesti, sa meditezi. Se spune ca generatia noastra este o generatie fara limite, asta inseamna ca nu ii lipseste nimic si totusi ii lipseste ceva, esentialul: prietenia.

Noi toti dorim si vrem sa avem prieteni, dar nu toti prietenii sunt buni... Acel prieten bun, care nu te lasa la greu, caci despre acest prieten vreau sa vorbesc, cred ca are multe calitati ce trebuie amintite. Acest prieten bun este atent, stie sa observe când tie greu, este acolo unde si când ai nevoie.Este iubitor, stie sa mângîie, stie sa se comporte frumos, are capacitatea sa iubesca neconditionat, acest prieten nu va avea despre sine o parere mai buna, ci este egalul tau, acest bun prieten va avea întotdeauna usa deschisa si va fi gata sa te primeasca cu dragoste. Pe drumul vietii, greu si anevoios, atunci când întâmpini greutati acest prieten va stii sa se uite înnapoi, sa se întoarca, sa îti dea mâna, sa te ajute sa te ridici si mai mult sa te ajute sa mergi... 
Alte întrebări interesante