Biologie, întrebare adresată de edsiman1, 8 ani în urmă

realizați o comparație între mitocondrii și cloroplaste, precizând o asemănare și o deosebire

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de melisailea9
0

Răspuns:

Ce sunt mitocondriile si cloroplastele?

Ce sunt mitocondriile si cloroplastele?-cloroplastul cât și mitocondriul sunt organule care se găsesc în celulele plantelor, dar în celulele animale se găsesc doar mitocondrii. -Funcția cloroplastelor și a mitocondriilor este de a genera energie pentru celulele în care trăiesc. Structura ambelor tipuri de organele include o membrană interioară și una exterioară.

Ce sunt mitocondriile si cloroplastele?-cloroplastul cât și mitocondriul sunt organule care se găsesc în celulele plantelor, dar în celulele animale se găsesc doar mitocondrii. -Funcția cloroplastelor și a mitocondriilor este de a genera energie pentru celulele în care trăiesc. Structura ambelor tipuri de organele include o membrană interioară și una exterioară.Deosebiri intre mitocondrii si cloroplaste:

  • Cloroplastele au o formă elipsoidală, care este simetrică pe trei axe.
  • Cloroplastele au o formă elipsoidală, care este simetrică pe trei axe.Mitocondriile sunt, în general, alungite, dar tind să își schimbe forma rapid în timp

Asemănări:

  • Combină celula;
  • Mitocondriile și cloroplastele transformă energia din exteriorul celulei într-o formă utilizabilă de celulă.

Explicație:

Spor la învățat in continuare ❤️⚡


melisailea9: scz dar nu știu de ce dar sa pus de mai multe ori definiția !
melisailea9: definiția: cloroplastelor si a mitocondriilor: cloroplastul cât și mitocondriul sunt organule care se găsesc în celulele plantelor, dar în celulele animale se găsesc doar mitocondrii. Funcția cloroplastelor și a mitocondriilor este de a genera energie pentru celulele în care trăiesc. Structura ambelor tipuri de organele include o membrană interioară și una exterioară.
melisailea9: Deosebiri : . Forma
Cloroplastele au o formă elipsoidală, care este simetrică pe trei axe.
Mitocondriile sunt, în general, alungite, dar tind să își schimbe forma rapid în timp.
melisailea9: asemănări: cloroplastul cât și mitocondriul sunt organule care se găsesc în celulele plantelor, dar în celulele animale se găsesc doar mitocondrii. Funcția cloroplastelor și a mitocondriilor este de a genera energie pentru celulele în care trăiesc. Structura ambelor tipuri de organele include o membrană interioară și una exterioară.
Alte întrebări interesante