Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Realizati o compunere a unei zile de iarna in care sa folosim cat mai multe substantive. Va rog sa ma ajutati este pentru la scoala .Va dau 30 de puncte


Utilizator anonim: Ce fel de substantive? Conteaza cazul sau functia sintactica?
Utilizator anonim: trebuie doar cu multe substantive in orce fel comune , propri , nr. sg. , pl .DE ORICE FEL

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2
Stateam la geam uitandu-ma la peisajul de dupa fereastra. Ma uitam atent cum fulgii de nea cad din cer si se lovesc usor de pamant, acoperind asfaltul cu un strat alb si moale. M-am dus rapid in bucatarie si am intrebat-o pe mama daca pot iesi afara. Ea mi-a raspuns ca nu am voie sa ies afara pana cand nu imi termin toate temele.
Cand am auzit spusele mamei m-am dus rapid in camera mea, mi-am scos toate cartile si caietele pe birou si am inceput sa imi scriu temele. Dupa o ora am terminat tot de scris iar cand m-am uitat pe geam afara am vazut multi copii care se jucau cu zapada pe afara asa ca m-am imbracat si am iesit afara. Am inceput sa fac un om de zapada in curtea casei mele.
Dupa ce am terminat omul de zapada am observat ca este doar un morman de zapada asa ca m-am dus in casa, am luat o oala de a mamei, un morcov si cativa nasturi. Am iesit repede afara si am pus nasturii mamei corespunzator pe omul de zapada, i-am pus oala in cap si morcovul pe post de nas. Am observat ca nu are maini, m-am dus in garaj si am luat 2 maturi dupa care am venit si le-am pus la omul meu de zapada. Dupa cateva ore mama a iesit afara si m-a chemat in casa, m-a felicitat si pentru omul meu de zapada pe care l-am facut.

Scuze daca pare cam de clasa a II-a a III-a nu prea ma pricep la compuneri, sper ca te-am ajutat.


Utilizator anonim: ms
Utilizator anonim: acum poti sa-mi spui substantivele ?
Utilizator anonim: te rog
Utilizator anonim: Substantivele sunt: la geam, la peisajul, fereastra, fulgii, de pamant, asfaltul, in bucatarie, temele, in camera,cartile,caietele,geam,zapada,morman,nasturi,oala,morcov,garaj,matura,in casa
Utilizator anonim: mersi frumos
Marius1111111111: adrian
Alte întrebări interesante