Limba română, întrebare adresată de Anita255, 8 ani în urmă

Realizati o compunere cu cât mai multe expresii .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Monicaaaaaaaaa
4

          Este o zi friguroasa,a venit si iarna. Chiar daca este 1 Decembrie ninge deja foarte tare. Craiasa Zapezii a sosit cu caleasca ei de cristal de pe iazul de oglinda.

          Norii au inceput sa se cerne in stelute argintii.Zapada s.a asternut ca o mantie alba si stralucitoare.Soarele nu mai este darnic si nu mai are putere,fulgii sunt mari ca de vata si cad din cer, nasul si obraji sunt rosii de ger.Mii de stele de zapada vin din nori pufosi si cenusii,iarna s.a depus pe strada si copiii deja au venit cu saniile lor.Strada si pomii au haine-argintii, copacii sunt ca de zahar.Perlele mari si albe dansau in vazduh un dans fantastic.Zapada o sa fie ca si un ocean plin de ninsoare.Casele si.au pus caciuli de blana alba,muntii sunt ca niste uriasi plini de omat.

            Iarna este-o bucurie pentru copii si mai este si a sosit pe meleagurile noastre cu mantia ei argintie.

    

 

 

Răspuns de despasito
3
Toamna

Era prima zi de toamna.Eu îi spuneam gandului meu.
-Ah in sfarsit a veni toamna . Vom culege strugurii moi si dulci.Nu de departe batura in geamul ferestrei mele arami un vant rece ca si cand ma avertiza de vre un pericol . Fara a baga de seama primejdia ce ma astepta afara ,ies repede pe usa aprape incremenita de ger . Totul era colorat ca într-un vis. Pomi aveau frunzele frumos colorate care cele mai multe erau pe pamantul uned batut de ploi . Pasarile calatoare aveau de dat un ultim concert anul acesta deorece se pregateau de plecare.Randunelele cu vocea lor cristalina rasuna în tot cerul .Vita de vie era încarcata cu struguri dar si de ciori gata sa înfulece tot.Eu manioasa apuc un bat si îl flutur inspre ele . Sorele nu se arata prea bucuros nu mai era ca un cufar cu comori . Raul azul repezinduse la vale , spaland fiecare pietricica ce se afla în el .
Dinspre nord venea un vant puternic si rece . Dar pana sa ajunga la mine mama ma chemase la o ciocolata calda.

Anita255: multumesc
Alte întrebări interesante