Limba română, întrebare adresată de dekka95, 8 ani în urmă

Realizati o compunere cu tema " Ora perfecta de română " - nu am insipratie ca sa o fac eu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de evulescumihai11
1
Era luni. CA de fiecare data aveam prima ora română. Eram plictisit sa ascult aceeleasi lucruri plictisitoare care nu ma interesau deloc.
Mai erau 5 minute pana sa se sune. Profesoara de romana ajunge mai rapid de cat ar trebuii și ne spune ca ne va duce la un muzeu în care vom vedea diferite jurnale și scrisori ale scriitorilor romanii.Cand am auzit asta m-am simțit și mai rău. Ma gândeam cât timp o sa pierd. Ajunși la muzeu un domn înalt și cu un par scurt ne întâmpină cald. Acesta era ghidul care ar fi trebuit sa ne întâmpine însă profesoara de romana a zis ca nu este nevoie.
Am început turul. La început am văzut niște cărți vechi deale lui Eminescu. Îmi plăceau cum arătau și îmi conferea un oarecare parfum de epoca. Profesoara noastră incepe sa ne povesteasca tot ce știa despre acea carte. Vorbele ei curgeau la nesfârșit și nu se mai opreau. Atunci am înțeles de ce nu aveam nevoie de ghid. Profesoara noastră de fapt era foarte inteligenta și știa absolut tot ce trebuie. În continuare am observat numeroase scrisori de ale lui Caragiale, Ion Creanga, Nichita Stănescu și alți autorii despre care nici măcar nu auzisem, insa profesora nostra știa absolut tot. Nu îmi dorisem niciodată mai mult ca acea ora sa nu se sfârșească niciodată. Era prima data când eram cu adevărat uimit de ce zicea profesoara și ma simțeam împlinit.
Acasă le-am povestit și părinților mei despre acesta zi superba și despre cât de uimitoare este profesoara mea de romana și cât de frumoasa poate fi aceasta materie. Le-am promis ca o sa iau note mai mari de acum, mai ales ca este noua mea materie preferata. Aceasta chiar este ora perfecta de romana. Nu mi-o pot imagina mai frumoasa!
Alte întrebări interesante