Limba română, întrebare adresată de gif, 9 ani în urmă

Realizati o compunere cu titlul patria mea

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
103

*Cerință:

 Realizați o compunere cu titlul "Patria mea".

*Răspuns:

  • TITLU

                                        Patria mea

  • INTRODUCERE

    Pământ bogat, ape cristaline și oameni plini de cinste adăpostește patria mea dragă. Această țară plină de istorie și cultură se numește România. Este locul în care m-am născut și în care îmi doresc să-mi trăiesc toată viața.

  • CUPRINS

    Frumoasa mea patrie este cunoscută pentru istoria încercată, dar plină de victorii, câștigate pentru păstrarea teritoriului nostru de drept. Cărțile de istorie îi menționează cu multă mândrie pe domnitorii noștri de frunte, precum Ștefan cel Mare, Mircea cel Bătrân, Mihai Viteazul și mulți alții. Aceștia au purtat lupte importante pentru protejarea oamenilor și bunurilor țării noastre. Unul dintre cele mai importante evenimente este Unirea de la 1 decembre 1918, pe care an de an o sărbătorim noi, românii.

     De asemenea, patria mea este încărcată de locații cu peisaje minunate. Sunt multe atracții de seamă, precum Munții Bucegi, mănăstirile deosebite din Bucovina, Marea Neagră și multe altele. Într-adevăr, orice părticică din țara mea este deosebită, fie că este la mare, la munte sau la câmpie.

      Patria mea a dat naștere unor minți luminate care au îmbogățit cultura românească. Operele lui Mihai Eminescu, Nichita Stănescu, Ion Creangă, Caragiale, Eliade și ale altor autori de seamă au îmbogățit sufletele românilor și au conturat o frescă a societății românești din acele timpuri. Astfel, datorită lor noi cunoaștem o parte din obiceiurile, gândurile, bucuriile și suferințele fraților noștri din acele timpuri.

  • ÎNCHEIERE

       Așadar, patria mea este pentru mine cea mai frumoasă și o voi aprecia întotdeauna, pentru că istoria ei este încă vie. Cetățenii cu adevărat iubitori de țară vor proteja valorile deosebite ale țării indiferent de greutățile care apar de-a lungul anilor.

Alte întrebări interesante