Limba română, întrebare adresată de Sara8273627, 8 ani în urmă

Realizați o compunere de 15-20 rânduri despre paște folosind poezia aceasta ca inspirație.
Vă rog mult dau coroană!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rebeca2814
2

Răspuns:

Cea mai frumoasa sărbătoare și plina de liniște și pace pe care creștinii o sărbătoresc primavara este Paștele.Oriunde sărbătoarea aduce liniște ,dar parca la sate Paștele are mai multa însemnătate mai mult har,sătenii respecta tradițiile iar acest lucru face ca sărbătoarea Pastelui sa fie altfel.

La sate parca și atura se bucura de aceasta sărbătoare,întâlnim bătrâni împreună cu nepoții lor care merg la biserica,nimeni nu se grăbește timpul parca sta în loc.In fiecare zona sunt alte obiceiuri foarte frumoase care sunt învățate de copii și tineri și care nu sunt lăsate sa se piardă.

Este o adevărata plăcere să sărbătorești aceasta sărbătoare în satele din tara noastră.

Răspuns de Utilizator anonim
1

Pastele este cea mai frumoasa si importanta sarbatoare a crestinitatii !! În fiecare an, femeile prepara multe bucate gustoase cum ar fi: cozonacii, drobul, placintele, salate beuf, oua rosii si fel de fel de prajiturele. Pastele este foarte iubit si de copii deoarece vine si un asa-zis iepuras care ne aduce multe oua si dulciuri de ciocolata sau chiar hainute ca sa le purtam in ziua de Paste deoarece asa e traditia!

In dimineata de Paste, noi români ciocnim oua rostind:

,,-Hristos a inviat!

-Adevarat a inviat!"

Si mancam din fiecare bucata gatita de mamele noastre!!Cam asa se desfasoara Pastele.

Alte întrebări interesante