Limba română, întrebare adresată de alexandrua858p9jx7q, 8 ani în urmă

realizati o compunere de 15 randuri in care sa descrieti gradina bunicilor utilizand 5 figuri de stil si 5 imagini artistice.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nimeni0important
2
Gradina bunicilor este pentru mine locul magic in care ma recreez. Mergand descult  pe pamantul arzator si privind florile care zambesc si danseaza in lumina orbitoare a soarelui, realizez ca acest loc va ramane mereu o parte din mine.
Ma opresc la umbra marului batran si pentru o secunda ascult ciripitul pasarelelor si zumzetul albinelor care merg din floare in floare pentru a strange polen. Ce n-as da sa fiu un trandafir si sa traiesc vesnic in acest loc?! Umbra copacului reflectata pe iarba verde si moale parca e o ciuperca uriasa, parca e bomba de la Nagasaki sau Hiroshima, insa nu o bomba atomica, ci una de racoare si liniste. Pentru o clipa deschid cartea cu povesti pe care am adus-o cu mine si incep sa citesc, incep sa devin una cu lumea basmului, dar nu vreau asta si o arunc. Prefer sa mai gust putin din natura. Mirosul florilor de tei ma imbata si imi creeaza o stare de melancolie. Incep sa vad lumea din gradina bunicilor cu alti ochi.
Desi nu este foarte mare, gradina aceasta contine tot ceea ce imi incanta sufletul. Capsunile mari si coapte ma atrag intr-un mod subtil, fara sa-mi dau seama trezindu-ma cu ele in gura. In acest loc cel mai mult imi place leaganul facut de bunicul. In fiecare seara de vara stau in el pana tarziu, privind cerul instelat.
Chiar daca timpul va trece, ma voi intoarce mereu in acest loc pentru a avea parte de aceleasi mici bucurii ca si acum, in copilarie, dar si pentru a-mi aminti cu drag de persoanele care au trudit sa imi fie drag acest loc, adica de bunicii mei.
Alte întrebări interesante