Limba română, întrebare adresată de alexandrei6876, 8 ani în urmă

realizati o compunere de 15 randuri in care sa utilizati toate formele de conjucti coordonatoare

va rog frumos rapid dau coroana​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de wwwannac1234
1

După funcția pe care o îndeplinesc, conjuncțiile sau locuțiunile conjuncționale pot fi: conjuncții coordonatoare (și, nici, ci , precum , sau, ori, fie, dar, iar, însă, așadar, deci, prin urmare)

Era o zi liniștită de aprilie. Nici păsările nu se auzeau cântând. Eu mă uitam pe fereastră bucătăriei și vedeam pomii care începeau să se îmbrace cu haina cea verde a naturii. Totul era precum o poveste. Mama era plecată, deci eram singur/a acasă așa că puteam sa fac ce voiam așadar am petrecut majoritatea zilei lenevind.

Pe seară am decis sa ies puțin cu prietenii mei, dar a început ploaia, deci am stat acasă.Ma uitam la televizor când s-a auzit un zgomot puternic. m am speriat și am sunat-o pe mama, însă ea nu a răspuns. m-am panicat și nu știam unde putea sa fie .Am tot incercat, prin urmare , după multe insistente, a răspuns și mi-a spus că nu a pățit nimic ci că s-a oprit puțin pe la bunica mea. Nu știam dacă sa stau închis/a in camera mea sau sa ies și să vad ce a fost. Mi-am făcut curaj, însă am ieșit ținând o lanterna în mână. Am crezut că-i un hot ori vreun animal sălbatic.

Într-un final am descoperit că zgomotul era produs de o pisică care s a blocat între scaunele de pe veranda. a fost o zi minunata, însă n as vrea s o mai repet prea curând.

nu știu dacă astea sunt toate, dar mai poți adăuga acolo unde e cazul.


alexandrei6876: multumesc iti voi da coroana cand imi apare.
Alte întrebări interesante