Limba română, întrebare adresată de tomavasilica10, 9 ani în urmă

Realizati o compunere de 17 -18 randuri cu titlul Ramas bun clasei primare . Va rog chiar acum.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mosneagudaniel
1
      Prima zi de scoala a fost pentru mine o zi de neliniste sufleteasca ,de spaima chiar. Cand am intrat in clasa ,un clopotel a inceput sa sune zgomotos, parca voia sa se desprinda de la locul lui. Banca era inalta. M-am ridicat in varful picioarelor,m-am sprijinit in coate si abia am reusit sa ma asez pe o margine de banca.Eram trist pentru ca ma despartisem de jucariile mele.
       In linistea clasei , se auzi glasul  bland al doamnei invatatoare care ne-a urat succes in primul an de scoala.
       Nu voi uita niciodata pe cea care mi-a pus stiloul in mana si care cu multa duiosie a facut nevazute greselilșe pe care le-am facut in primii ani de scoala,aratandu-mi calea dreapta pe care trebuie sa o urmez in viata.
        Primii pasi in alfabet i-am facut sub ochii senini ca cerul de mai,lumina revarsata din belșsug catre mine. Si prima poezie ca sa i-o spun mamei de ziua ei,sub privirea-i blanda am invatat-o.
        Mana-i plina de rabdare , mi-a pus stiloul in mana,ca sa pot sa scriu acum un cant de multumire.
         Cu pas sigur si drept am mers catre aceasta zi,in care ne vom desparti de anii copilariei ce au trecut in zbor de randunele.
        Pentru tot ce ati facut pentru noi, impreuna cu dragostea noastra , va multumim din suflet si va daruim un buchet de flori multicolor,culese din inimile noastre de copii si va asiguram de dragostea si respectul nostru.
         Cu ochii in lacrimi va spunem :
      " Ramas bun, doamna invatatoare!"

mosneagudaniel: Inspirat din : "Indrumar pentru orele de compuneri" -de Florica Ancuta ,Aurelia Arghirescu , Gabriela Goran
Alte întrebări interesante