Limba română, întrebare adresată de malakai, 9 ani în urmă

realizati o compunere de 20 randuri cu titlul,,painea sfanta de pe masa . atribuiti bobului de grau insusirea de a vorbi despre calatoria pe careo face pentru a ajunge painea,pe masa fiecaruia

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
76
Am sa va destainui povestea mea .Eu sunt bobul de grau cel care va satisface dorintele culinare in materie de panificatie si patiserie.
Inca din toamna dupa aratura sunt pus in pamant unde locuiesc peste iarna.Ma hranesc cu apa de la zapada care ma ajuta sa incoltesc si apoi sa rasar si usor sa vad lumina zilei.Plapuma de omat imi tine de cald ca sa nu inghet.Primele raze ale soarelui de primavara ma mangaie usor si imi da energie si putere pentru a merge mai departe si a creste frumos.Ploile de vara imi dau hrana si ma ajuta la coacere.Vantul ma leagana lin impreuna cu fratii mei aflati toti in acelasi lan.Dupa ce deven spic auriu si boabele s-au copt sunt treierat si dus la moara pentru a fi facut faina.De aici plec intr-o calatorie lunga spre fabricile de panificatie.
Acolo brutari vrednici fac din faina produsa de mine paine rumena,cozonaci ,cornuri si alte produse bune ,care satisfac deliciul culinar al fiecarui om.
Am vrut sa va marturisesc si voua pri cate peripetii trec eu un mic bob de grau ,dar ma bucur ca pot hranii atatea suflete si pot face atati oamenii fericiti
Alte întrebări interesante