Limba română, întrebare adresată de catgirl4, 8 ani în urmă

Realizați o compunere de 200 de cuvinte în care să Caracterizați personajul Lefter Popescu din nuvela Două loturi de Ion Luca Caragiale. Vă rog ajutati-ma !!!! dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de emaisache
2
Personajul este fiinta de hartie, instanta narativa prin care autorul isi exprima in mod indirect gandurile, trairile,concepțiile despre viața.
Lefter Popescu este personajul principal al nuvelei"Doua loturi"scrisa de Ion Luca Caragiale. Trasaturile sale morale sunt remarcate din comportamentul sau din modul de a gandi, de a percepe lucrurile. Lefter Popescu este un slujba care vrea sa isi castige painea cu banii castigati la loto, daca are norocul de a castiga. Crede in superstitii, spunand ca va castiga daca va cumpara biletele oentru loterie din bani imprumutati.
Este caracterizat in mod indirect prin fapte ,vorbe,comportament, atitudini.Chiar de la incepurul textului este prezentat drept un om violent atat in vorbe cat si in fapte, mai ales cu sotia lui. Cu cat citim, observam ca este mincinos si profita de oamenii cu statut inalt.

catgirl4: Mulțumesc! :)
emaisache: De ce raportat?
Alte întrebări interesante