Limba română, întrebare adresată de liviana224400, 8 ani în urmă

Realizati o compunere de 250 300 de cuvinte relatand o intamplare petrecura intr un sat pescaresc
Utlizati povestirea,descrierea si dialogul

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de livia55
1

Răspuns:

acum mult mult timp, într-un sat îndepărtat doi pescari necăsătoriți au plecat pe mare. aceștia nu erau bătrân ba chiar din contră erau tineri în căutare de fete frumoase. Ei încercai să se mândrească cu tot pește le pe care îl prindeau dar nici o fată nu era interesată. Așa că au plecat pe mare cu speranța că vor găsi două domnițe. Au plecat pescari pe mare. Ajung ei unde ajung și se întreabă:

--Măi Lev nu ne-am pierdut? Că uite nu se vede pic de pământ în jur.

--Nu știu Anton.

-- Dar păi nu era la tine harta, Lev?

-- Am avut hartă?

-- Da am avut, Lev!

-- Dar pă nu mi-ai dat nici una, Anton!

Tot continuă așa pescarii până când observă că începuse o furtună groznic de urâtâ: mare era învolburată, valurile înspâimântătoare, tunete și fulgere care parcă le ziceau lui Lev și Anton să se întoarcă. Dar asta nu se putea Lev și Anton vroiau neveste!, așa că au continuat prin furtună. într-un final cei doi trec și de furtună ajungând la un mic sătuc pescăresc unde se întâlnesc cu două femei blonde, frumoase cu ochii albaștri care erau cam în aceiași situație ca ei doi. După ce se cunosc, se căsătoresc și Lev devine primarul satului.

După câte s-au întâmplat Lev și Anton trăiesc fericiți cu soțiile lor în acel sat câștigându-și traiul zilnic din peștele prins. Ba chiar s-au întâmplat multe de atunci, au avut copii, au devenit chiar și bunici și au murit amândoi de bătrânețe împreună cu soțiile lor.

spre că te-am ajutat ( ꈍᴗꈍ)


liviana224400: Multumesc mult!
livia55: cu multă plăcere
Alte întrebări interesante