Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Realizati o compunere de minim 20 de randuri in care sa argumentati rolul exprimarii libere in viata unui adolescent. (99p)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Alinna04
2
 Fiecare adolescent trebuie sa-si exprime parerile,sentimentele,trairile in mod liber...In opinia mea , orice adolescent are dreptul la liberatea de a se exprima . Acest drept ofera fiecaruia ocazia de a  se manifesta direct si de a isi expune punctul de vedere fara a se teme de ceva sau de cineva. Pentru un adolescent este foarte important ca sa se exprime direct si liber,deoarece el daca se va deprinde sa tina il el tot ceea ce are pe suflet ii va fi greu in viata,iar daca de mic copil el se exprima liber atunci viata ii va parea mai usoara pentru ca el poate sa se exprie liber in fata unui dusman,poate sai zica direct neajunsurile ...Insa unii adolescentii prin faptul ca sunt prea dezvoltati in exprimarea libera risca sa jigneasca alte persoane ....dar in fine,este important pentru un adolescent sa se poata exprima in mod direct si sa nu tina in suflet ...Libertatea de exprimare nu este importantă numai ca drept în sine, ci și prin faptul că este esențială pentru respectarea altor drepturi fundamentale...Libertatea de exprimare funcționează într-o strânsă legătură cu egalitatea, cele două fiind interdependente. Libera exprimare oferă grupurilor defavorizate posibilitatea de  ași prezenta problemele, afirma nevoile si de eliberarea greutatior de pe suflet..
În plus, adoescentii se simt respectați și mai în siguranță dacă pot să exprime ceea ce gindesc...Fără libera exprimare intre adolescenti nu ar  exista schimb de idei..Concluzia este ca e foarte bine pentru un adolescent sa se poata expima direct.. 
Alte întrebări interesante