Limba română, întrebare adresată de icaldararu53, 9 ani în urmă

Realizati o compunere de o pagina in care sa povestiti o intamplare petrecuata in excursie in care sa folositi numeralele invatate

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
5
        Era o zi de primăvară, mai prezis în data de 12 martie anul acesta. Ne pregăteam să mergem într-o excursie cu școala ca să vizităm nordul Moldovei. Ajunși în autocarul din fața școlii am intrat pe rând fiind strigați după clase: mai întâi clasa a cincea, a șasea, a șaptea și a opta. Doi colegi din clasa mea s-au pus în fața mea făcând drumul spre Cetatea Neamțului un calvar pentru mine. Un altul s-a alăturat lor, iar tustrei se întorceau spre mine și râdeau.
        Ajunși la Cetatea Neamțului ne-am luat câte doi de mână și am urcat până sus. Acolo, fiind mai mulți oameni părea că ne-am dublat. numărul. La întoarcerea spre autocar am văzut de două ori o veveriță de culoare cenușie. Următorul lucru ce trebuia să-l vizităm era unsprezece kilometri de aici. Am ajuns la mânăstirea Văraticului și Agapia vizitând mormântul Veronicăi Micle. Amândouă ,adică eu și sora mea, ne-am speriat când am văzut un păianjen, iar aproximativ jumătate de elevi au început să râdă de noi. Am merg după la telegondolă unde, sincer, a fost chiar plictisitor. Când am plecat gondola noastră avea numărul unsprezece, iar când ne-am reîntors avea numărul douăzeci și doi.  La urmă am vizitat Castelul Dimitrie Sturdza din Micleușești care mi s-a părut foarte interesant, doar că nu puteam intra mai mult de zece persoane într-o încăpere. 
          Ajunși înapoi am fost lăsați în fața școlii, iar părinții mei au venit și m-au luat acasă. Cu siguranță voi mai merge în excursi, iar atunci voi sta altundeva ca să nu mai fiu deranjata.
Alte întrebări interesante