Limba română, întrebare adresată de butnarucosmin8894, 8 ani în urmă

Realizați o compunere descriptivă de minimum 150 de cuvinte despre un peisaj.VA ROG FRUMOS!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de BeatriceAnda1
2

Ploaie de vară

Era o zi calduroasa de vara. Soarele infipt in crestetul cerului trimitea sulițe de foc,alungând toate vietatile spre racoarea codrilor.

Era neingaduitor de cald. Ciripitul zgomotos al pasarelelelor implora venirea ploii.

Deodata,pe cerul albastru si senin,s-au ivit nenumarați nori posomorati,impânzind cerul. Intunericull ploii ce se anunța,cuprinde parca tot pamantul.

In sfarsit,pamantul e stropit cu picaturi mari si repezi. O bubuitură cuprinde tot vazduhul,sfărmându-l parca cu o sageata de foc,care appoi se pierde in departare. O alta sageata,însoțită de o altă bubuitură si ploaia se întețește .

Ploua si din pamant ies aburi. Dupa tristetea arșiței toate plantele sunt inviorate de picaturile de ploaie. Chiar si vietuitoarele care statusera ascunse,ferite de caldura nimicitoare,au iesit sa se bucure de mult asteptata ploaie.

Prin crapaturile norilor,la un moment dat,razele soarelui isi croiesc drum cu greu. Ploua cu soare,iar pamantul miroase proaspăt si iarba strălucește,reinviata de apa. Treptat picaturile de ploaie se răresc,iar ploaia inceteaza. In departare,pe cer,apare ca un brâu multicolor,curcubeul.

Nimic nu se compara cu imaginea naturii dupa o ploaia cand totul capătă alta culoare!


butnarucosmin8894: Mulțumesc boss
Alte întrebări interesante