Limba română, întrebare adresată de DeDea, 9 ani în urmă

REALIZATI O COMPUNERE DESPRE VARA IN CARE SA FOLOSITI OMONIME. URGENT, VA ROG!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
5
Vara
  Vara ,fiica cea mai stralucitoare  dintre anotimpuri si-a facut aparitia imbracata intr-o rochie plina de flori parfumate.Pe cer soarele imprastie raze de lumina .O caldura inabusitoare ma sufoca.Eu ma uit in sus si cer unui nor mic si pufos un strop de apa.
Caldarusa ,cicoarea danseaza usor in bataia vantului sufocant.Imi iau caldarusa si ma indrept spre fantana sa iau putina apa pentru a uda florile.
Car cu greu galeata cu apa ,dar imi vine in ajutor un taran ce mana un car tras de doi boi batrani.Miroase a ierburi si a frunze proaspete.Vara a pictat cu un verde puternic toata padurea.Greieri,bondari si fluturi se joca printre pomii incarcati de lumina si culoare.
Nostalgia ma cuprinde si ma gandesc la mare ,cu valuri inspumate si nisipuri aurii dar vad in fata mea un camp mare plin de grau auriu semn al bogatiei.
E vara ,pretutindeni e vara ,anotimpul viselor si al sperantelor.
Răspuns de Utilizator anonim
4
A venit in sfarsit vara. Parintii, asa cum mi-au promis m-au dus la mare. Cu noi au venit si unchiul din partea mamei si fiica lui care imi este vara. Ea este mai mare ca mine cu doi ani. Stam la plaja si admiram undele marii in timp ce in urechi ne suna undele fm de la Radio Vacanta. Cand plecam din camera inchidem usa cu broasca sa nu ne fure hotii. In spatele hotelului este un lac plin de broaste.
Alte întrebări interesante