Limba română, întrebare adresată de istet, 9 ani în urmă

Realizati o compunere in care sa desccrii un rasarit de soare in apropiea unui rau

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danielcuciurean
14
O zi minunata pe Olt! Aici , in sat la noi , Oltul este cel mai curat si mai netulbure din Tara! Dar cel mai frumos aici e rasaritul, cand vezi soarele cum se inalta gratios de la linia orizontului si alunga noaptea cea lunga! Toate florile din jurul raului isi deschid petalele si imprastie in aer un miros divin!
  Toata natura prinde viata iar eu ma asez langa un pom cu cartea langa mine privind in jur si minunandu-ma de ce-i in  jurul meu! Pot spune ca e cea mai frumoasa priveliste din lume!
Răspuns de glavancristian
20
Rasaritul de soare vesteste o zi frumosa  si odata cu cu el vine si dorinta de a opri timpul in loc.Razele soarelui aurii apar incet, incet, aducandu - i luminii, stapanire peste cer.Rasaritul de soare eclipseaza lumina lunii, lumina care face minuni.Fosnetele raului , sunt acum soapte pline de mister.Noaptea pe malul unui rau cugator, rece si revigorant in diminetile calduroase de vara, atunci cand noaptea se ingana cu ziua, auzi linistea care domneste peste toate, simti aerul  racoros  al raului care iti mangaie fata, si privesti cu nerabdare  linia orizontului in care cerul saruta pamuntul si pe care apare incet, incet un punct rosu , care dainuie tut mai mare, aducand stralucire pe intreaga bolta cereasaca.

Alte întrebări interesante