Limba română, întrebare adresată de andreimarosan, 8 ani în urmă

realizati o compunere in care sa descrieti luma incojuratoare vazuta prin ochi unui gandac

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Costillioema09
0
Intr-o zi de dimineata am mers cu prieteni mei intr-o padure sinistra.
Se spunea ca acolo exista o vrajitoare rea si una buna. Langa un copac era o casa mare si infricosatoare. Noi am mers sa vedem ce este . Acolo era vrajitoare ce rea. Toți am inceput sa fugim dar eum mam impidicat si am cazut.Ceilalti au scapat doar eu ramasem.Aceasta vrajitoare rea ma transfortam intr-un gandac mic. Prima data in viata mea am vazut cum este sa fii foarte mic. Eu am incercat sa fug de acolo dar deabea mergem deoarece aveam pasul atat de mic. Dar cu incetul am reusit sa plec din casa vrajitarei rele. Dupa cateva minute mam intalni cu vrajitoarea cea buna si m-a transformat inapoi in om. Eu i-am multumit foarte mult si m-am dus acasa.
Cand am ajuns acasa i-am povestit patintilor mei cele intamplate
Răspuns de deliaioana4
3
O zi din viata unui gandac





Este o zi de toamna. Luna octombire.Pasarile au plecat spre tarile calde iar micii gandacei au ramas singuri.
Unul dintre gandacei este Tobi . Un gandacel micut si frumusel.
Intr-o dimineață de trei octombrie cum se plimba el pe langa casa lui trecuse o fetita de cam 8 anisori grabita sa ajunga la scoala.Nevazandu-l pe micul gandacel era sa il calce.Spuse el in gandul lui: "Of fetito , nu te uiti pe unde mergi, esti ca ceilalti nu va pasa de noi.Ne credeti rai .Ce v.am facut noi voua? Avem si noi o viata. Suntem ca si voi , insa mai mici.Dar ce tot zic eu aici? Nimeni nu ma aude.Sunt doar un gandac care se plimba."
Plimbanduse in continuare trecuse ore iar fetita s.a intors de la scoala calma si trista .Fara nici o treaba fata mergea iar din greseala la calcat pe gandacelul micut.
Asa s-a sfarsit viata gandacelului.Fiecare animal trebuie respectat , chiar daca sunt gandaci , pasari s.au vaci , porci etc . Ei trebuie respectati ca si noi si sa nu ii omoram doar daca ne e frica de ei.Si ei sunt niste fiinte si trebuie sa le iubim.
Alte întrebări interesante