Limba română, întrebare adresată de frann3, 8 ani în urmă

realizați o compunere in care sa faceti o paralelă descriind un comportament prosocial și unul antisocial. VA ROG E URGENT(dau coroana )

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Patripatri2019
4
prosocial:
Imi place foarte mult sa socializez. Acest lucru cred ca ne dezvolta intelectualitatea si gandirea. Este foarte important sa stii sa socializezi si sa te comporti intr-un grup. Daca socializezi iti poti face prieteni noi, poti cunoaste persoane noi, dar mai ales te vei lovi de anumite situatii ce pe viitor vei stii sa le aplici corect. Cand ai multi prieteni langa tine,te poti baza ca ai la cine sa apelezi cand e nevoie dar mai ales iti traiesti viata din plin!

Antisocial:
Eu cred ca lumea este foarte rea. Toti sunt distanti si reticenti. Sunt multe persoane care doresc sa iti faca rau. Nu cred ca am nevoie de prieteni ca sa ma pot descurca in viata. Ii am pe parintii mei. Si, daca nu, pot sa intru pe telefon sau caluculator.. Cred ca este mai in siguranta sa iti faci prieteni virtuali sau imaginari decat sa stai cu tot felul de persoane dubioase. Nici in oras nu imi prea place sa ies, deoarce, vad tot feluri de apucaturi pe care le au oamenii si nu suport sa ii vad. Prefer sa stau pe calculator si pe telefon sau sa mananc pufuleti in fata televizorului. Nu am nevie sa mi se adreseze prea multe intrebari, fiindca vreau sa traiesc liber nu ca si la interogatoriu. Asa fac si cu mama. Aud doar ce vreau si cand vreau., ceea ce mi se pare si foarte normal. E alegerea mea sa o aud sau nu. Cel mai important e ca spune ca sunt cuminte fiindca o aprob tot timpul, chiar si cand nu vreau sa o aud. Acesta e viata mea! Imi place sa traiesc cum simt ca e mai in siguranta.
Alte întrebări interesante