Limba română, întrebare adresată de mmariacatalina, 9 ani în urmă

Realizati o compunerecu cu titlul Toamna, anotimp plin de culoare.trebuie sa fie cel putin cat o pagina de caiet studentesc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adelide
1
Toamna anotimp plin de culoare Este anotimpul toamna . Frunzele pica de somn de pe crengutele copacilor . Frunzele capata culori aprinse , iar pe chipurile colorate ale roadelor se vede fericirea ,iar nucile cu miros ana sunt aruncate cu mahnie la pământ . Greierii doinesc tremuratori pri firele de iarba jucause . Asternutul crengilor este acoperit de un covor moale si usca cu , culori aprinse . Ceru începe sa planga de tristete . Luna a albit de spaima . Cazi intr-un somn adânc , apoi te trezesti la gura vetrei . . A venit iarna !

mmariacatalina: iar nucile cu miros ana?
Răspuns de tugleamiruna
0
Toamna .... ma tine încă melancolică , în copacul cel stors si ușor picurat cu mirifice culori . Doar unul , săracul, a ramas gol , gol dar totuși plin. Din acel copac am cules cele mai zemoase parfumate si dulci pere. Nu poți nega , stiu ca tu iubești toamna la fel cum orice copil își iubește mama. Acum mă uit printre ramuri viu colorate de frunze ca sa pot zări o veveriță bătrână care anul trecut se juca împreună cu vântul cu florile cu tot . De ce nu mai eu pot avea privirea mulțumită . Va spun eu de ce ... voi nu puteți observa fiecare copac fiecare frunză fiecare zâmbet al toamnei... voi vedeți dor niste culori părăsite în niște copaci obijnuiti , dar nu e așa . Toamna e sora cu mine si cu oamenii care intradevar își dau seama ce minuni face. Voi știți doar că vi sa dus vacanta si ... ca începe școala. Nu mai pot continua să văd cum voi vă bateți joc de tot ... nu mai pot scri ca fara măcar să fiu vagata în seamă.Acum a venit momentul în care voi o să vă opriți din a face aceste lucruri.Atat eu cât și toamna suntem niște lucruri de care lumea nu se bucură.
Sper ca te-am ajutat. Nu baga in seama semnele de ortografie
Alte întrebări interesante