Limba română, întrebare adresată de Leo2, 9 ani în urmă

Realizati o descriere a clasei voastre.Unele adjective folosite vor fi asezate inaintea substantivelor,iar altele dupa substantive.

Va rog e urgent

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeacatelus
15
Clasa în care învăţ eu este bine îngrijită. De curăţenia ei se ocupă doamna de serviciu. În fiecare zi când venim la şcoală clasa ne aşteaptă curată şi primitoare. Dar nu doar doamna care se ocupă cu căreţenia este responsabilă de modul în care arată clasa. Colectivul clasei mele are o mare grijă să păstreze curăţenia. Noi nu aruncăm hârtii pe jos şi avem mare grijă să nu intrăm cu papucii murdari în sala de clasă. Noi acordăm o mare atenţie şi mobilierului din clasă: nu scriem pe bănci cu pixul şi nu scrijelim pe pereţi. În plus, ne asigurăm ca tabla să fie bine ştearsă, iar buretele cu care ştergem tabla să fie în permanenţă curat. Nu în ultimul rând clasa mea arată curată şi îngrijită şi datorită florilor de la fereastră, flori pe care colegele mele le udă în fiecare zi.

Mult mi-e dragă clasa noastră. Când îi pășesc pragul, pare că tot ce este în jur îmi zâmbește: tablourile de pe pereți, ușile și ferestrele în chenare albe, florile roșii ale mușcatelor din ghivece.

De pe peretele din dreapta te îndeamnă la călătorii o hartă viu colorată. Prin cele trei ferestre mari, înalte, năvălesc razele luminoase ale soarelui. O adiere de vânt umflă ușor perdelele albe şi curate, brodate pe margini cu fir rosu, gri-deschis şi negru. Aceeași broderie tivește și fața de masă albă, care acoperă catedra.

Spațioasa noastră clasă găzduiește trei rânduri de bănci nou-nouțe.

Pe pupitrele băncilor citesc şi învață elevi silitori și cuminți  În fiecare dimineață elevii privesc prin ferestre clasa în care intră când sună clopoțelul.

Eu îmi iubesc clasa mea şi o îngrijesc cu multă dragoste și tragere de inimă. Cei care nu cred că am o clasă frumoasă, curată şi luminoasă, îi învit să facă o vizită la școala noastră.
Clasa mea este cea mai curată din şcoală şi din acest motiv este o adevărată plăcere să petrec în ea câteva ore în fiecare zi.


Leo2: nota 10
andreeacatelus: ok
Alte întrebări interesante