Limba română, întrebare adresată de claudiu60707, 8 ani în urmă

Realizati o descriere de tip potret de 20 25 de randuri in care sa descrieti o fiinta draga

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dumbra57
1

Răspuns:

sper sa te ajute

Explicație:

Portretul buniciii:(fizic)

Avea ochii ca două lacuri albăstrui și lucitoare, o privire blândă și caldă. Buzele ei erau ca două petale de lalea de-abia înflorite la începutul primăverii și erau mereu arcuite intr-un zâmbet binevoitor care-i scotea la iveală dinții umbriti de vreme. În parul bunicii se prindeau șuvițe argintii și fulgi albi de zăpadă. În tinerețe, bunica avea arcuri (bucle) bine definite în paru-i de aur.

Silueta ei, deși bătută de timp, era încă, una delicată. Fusese o femeie înaltă, cu talie cuprinzândă de cingătoare și picioare lungi și subțiri ca de dansatoare.

(moral)

Bunica îmi făcea în totdeauna toate poftele și ma desfata cu ce avea mai bun. Când mai facem câte o nazbatie care ajungea pe la urechile ei, bunica mă mustruluia cu tonul ei ferm care avea o nuanță ușor mieroasa și apoi îmi zâmbea dulce și îmi spunea că nu mă v-a spune mamei și ca va rămâne micul nostru secret. Oo, da, eu și bunica aveam multe secrete doar ale noastre. Poveștile erau unul dintre ele. În fiecare seară bunica și cu mine mergeam în tărâmul nostru de basm. Ne găseam culcuș în imensul dulap al bunicii care părea ca se mărește de fiecare dată când îl vedeam și care avea un miros puternic de parfum imbatator de prin tinerețile bunicii. Acolo incepea magia. Acolo bunica nu era bunică și eu nu eram doar un copil. Împreună puteam fi cavaleri, dragoni, prinți și prințese, războinici și puteam sa zburăm pe animale-nori și sa înfruntam ființe de temut.

Bunica avea o imaginație fără limite, bunica a fost chirurg și citea o grămadă(toată casa ei era plina de carti).

Îmi lipsește această ființă dragă care mi-a fost bunica...


claudiu60707: Mersi
dumbra57: cu multă plăcere!
Alte întrebări interesante