Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Realizati o poveste inpirata din folclorul romanesc!
dau coroana!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rawn
2
Într-o casă modestă trăia o babă si un moșneag. Eu nu aveau copii si pe zi ce trece ,erau din e in ce mai necericiti. Dar deodată le bate in poartă un băiețaș sărac si ponosit de nu stiai ce-i cu el. Baba l-a primit in casa si l-a pis la masă. Avea o poftă de mâncare deoarece a mâncat 3 farfurii de sarmale. Baba se uita la el asa frumos si îl întreabă.
-De unde esti dragul mamii ?
- De departe . Spuse băiatul.
-Si...ce te aduce prim împrejurările acestea ?
-Pai mama si tata au murit si casa a fost vândută iau eu am ramaswpe drumuri.
Baba ,înduioșată de povestea lui, s-a hotărât să-l tină la ea si sa aibe vrija de le ca de propriul ei fiu. Moșneagul era in culmea fericirii când vedea ca fiul lui creste si se face voinic.
Tânărul împlinește 17 ani si baba i-a venit in cap ideea de a-si insura fiul cu fata de împărat. Ajunsi in palat , împăratul ii spune feciorului.
-Iti dau fata doar dacă esti vrednic si curajos si sa mergi să-i tai capul balaurului. Ca de nu capul tau va fi expus pe unul din țărușii mei.
Băiatul ,auzind aceasta. S-a îndreptat spre pestera balaurului. Avea o sabia lucitoare si mare de abia puteai s-o ridici.
Când îl văzu pe balaut începuseră să-i tremure picioarele.
-Decât sa am capul expus in palat, mai bine sa am capul expus si pestera asta. Isi spuse el. Balaurul era adormit. Când s-a apropiat sa ii taie capul , s-a ridicat repede si a început sa se înfurie . Băiatul credea in el si credea in vointa lui. Cu doua mistari de sabie, ii taie capul balaurului. Ajuns îl palat cu capul balaurului ii cere mana ficei împăratului . Împăratul, mândru fiind de curajul si voinicia lui. Ii da fata cu mare drag. Au facut o nuntă mare ce au tinut 3zile si 3 nopti.

MelonDesigner2: poti sa stergi raspunsul
MelonDesigner2: mai tarziu nu acm
Alte întrebări interesante