Biologie, întrebare adresată de kimjenniefan, 8 ani în urmă

Realizați o prezentare cu tema BOLI ALE SISTEMULUI RESPIRATOR. Precizați o boala, o , cauza a acestei boli, o manifestare și un mod de prevenire.

Plss​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de denissfilip
2

Răspuns:

Astmul bronșic

Astmul bronsic este una din cele mai frecvente afectiuni cronice, caracterizata prin inflamatia cronica a cailor aeriene ce determina limitarea fluxului de aer.

Cele mai frecvente simptome astmatice sunt :

-tusea, in special noaptea, la efort sau dupa un episod de ras intens

-senzatia de sufocare (dispnee)

-senzatia de strangere a pieptului

-suierat in plamani (wheezing)

Simptomele astmului bronsic sunt produse de anumiti factori declansatori - alergeni, infectii respiratorii sau vremea rece. Alti factori declansatori pot fi : aspirina, substante iritante din mediul inconjurator.

Cauza exacta a astmului nu este cunoscuta, dar exista in prezent tratamente care controleaza boala si reduc si normalizeaza inflamatia cronica din caile aeriene.

Identificarea cauzelor care produc astmul este una dintre primele măsuri ce duc la prevenirea crizelor astmatice. Astfel, evitarea alergenilor, prevenirea virozelor și combaterea stresului sunt măsuri bune și utile.

Vaccinarea antigripală, renunțarea la fumat și o viață echilibrată emoțional sunt măsuri preventive care pot reduce substanțial frecvența și intensitatea crizelor astmatice.

Imunoterapia, sub formă de vaccinuri alergice, determină o modificare a reacției sistemului imunitar, făcându-l mai puțin sensibil la alergenii care declanșează crizele.


kimjenniefan: mulțumesc mult, o sa iti dau coroana când îmi va apărea opțiunea.
kimjenniefan: încă o data ms<3
Alte întrebări interesante