Limba română, întrebare adresată de bogdan3832, 8 ani în urmă


Realizati scurte dialoguri, ilustrând situa-
tiile de mai jos. Partenerii de comunicare
vor fi alţii de fiecare dată.
• discuție directă între prieteni, referi-
toare la un proiect personal;
• aceeași discutie, purtată în prezența
unui public mai larg (alti colegi, adulti);
• discuție pe aceeași temă între un elev
și un profesor / un adult - prieten al
familiei / un membru adult al familiei.
ultimele 2 buline pls dau orice​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de piticot1661
0

Răspuns:

- M-am gândit mult, Andrei, la proiectul nostru "Daruri mici, din suflete mari".Cred că ar fi bine să-i prezentăm și doamnei diriginte proiectul și scopul acestuia.

-Desigur! Poate ne va da și dumneaei câteva idei!

-Cred că ar fi bine sa ne sfătuim și cu d-l profesor de științe sociale!

-Neaparat!Mai ales că proiectul nostru este un ajutor social și de suflet pentru copiii neajutorați, bolnavi, orfani... Să le aducem zâmbetul pe buze măcar de 1Iunie...

-Stii cât de mult îmi doresc !?

-Stiu, de aceea m-am alăturat inițiativei tale!

II

- Stimați profesori și stimați colegi ai școlii noastre, eu , Sorin Apostol, și colegul meu , Cristian Popescu , avem inițiativa unui proiect al cărui scop este să-i bucurăm de 1Iunie pe copiii neajutorați, defavorizați, bolnavi ai orasului nostru.

-Si cum vă putem ajuta? întreabă o elevă.

-Ne-am gândit să organizăm un spectacol cu plată , la care să aibă acces oricine.Din fondurile strânse, vom cumpăra jucării, alimente neperisabile, câte ceva de îmbrăcăminte...In funcție de suma care se va strânge.

-Ideea voastră e minunată!spune o elevă olimpică la română.Eu voi face scenariul, in funcție de numerele artistice care se vor înscrie în program.

-Super! intervine Alex, un mare iubitor de muzică pop.Eu, împreună cu prietenii mei, vom cânta niste cântece din anii '80-90.Ne va trebui negativul lor, dar ne descurcăm noi!...

-Pot sa vin și eu cu trupa mea de dans modern! zice Marius.

-Eu voi cere sprijinul Primăriei orașului pentru a ne oferi un spatiu în aer liber, spuse doamna directoare dar, întâi de toate ,vreau sa va felicit pentru inițiativă.

-Si noi, profesorii, ne alăturăm proiectului vostru, zise d-l profesor de matematică. Suntem siguri că proiectul vostru va avea succes!

III

-Tata, am niste emoții mâine!...

-De ce, fiule?

-Maine se derulează un proiect al cărui scop este să-i bucurăm de 1Iunie pe copiii neajutorați, bolnavi, defavorizați...iar eu trebuie sa merg pe la instituțiile care au putere financiara , să le cer sprijinul, împreună cu inca doi colegi.

-Nu trebuie să ai emoții, fiule!Trebuie să știi să vorbești și să convingi.In plus, puteți merge și pe la instituții mai mici .Oameni cu suflet există peste tot.Uite, veniti maine la locul meu de muncă ! Le voi spune colegilor mei proiectul vostru.Sunt convins că veți începe cu dreptul!

-Multumesc, tată! Cu tine vom începe!

Succes!

Alte întrebări interesante