Limba română, întrebare adresată de denisaelenapruna, 9 ani în urmă

Realizati un basm cu urm. cuvinte :
Imparat,fiu de imparat,ase lupta,Fat Frumos,proba de foc,regina furnicilor,fata de imparat,padure de aur,a invinge,balaur,nunta.
Repede va rog frumos de tot !!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AlinaMariana82
6
Intr-un regat indepartat traia regele si regina furnicilor care participa la o lupta pentru inima ficei imparatului. Lupta era intre fiul de imparat si un sclav. Cand lupta incepe amandoi se suie pe cai si se duieleaza intrun final fiu de imparat castiga si urmeaza o nunta mare si fumoasa ei doi au doi cop. copii sau facut mari iar ei doi au impartasit aceasi iubite pana la adanci batraneti.

denisaelenapruna: Spiderman2006 hai da si tu un răspuns te rog
AlinaMariana82: poftim
denisaelenapruna: Îmi place si al tau AlinaMariama82 dar mai vreau sa mai văd si alte răspunsuri
AlinaMariana82: spor la scris
Răspuns de spiderman2006
14
Traia odata ca niciodata un imparat. Intr-o zi vine un om si ii spune ca in munti e un balaur care scuipa foc. Imparatul organiza o intalnire cu toti satenii si le zise sa se duca dupa dragon. Cand a auzit lumea a plecat de frica, doar Fat-Frumos a ramas. El ii zise imparatului  ca se duce dupa balaur, iar imparatul ii spuse:
- Foarte bine! Atunci adu-mi o proba de foc si daca exista te duci dupa el si sa speram ca-l invingi. daca invingi iti dau jumatate de imparatie si mana fetei mele.
-Prea bine! Ma voi duce dupa el.
Asa si facu. Pleca indata. A mers asa repede ca a ajuns intr-o padure de aur unde intalni cu niste musuroaie de furnici. Acolo cazusera mai multe piatre si erau blocate in interior. Fat Frumos dadu piatrele la o parte si le elibera. Regina furnicilor ii multumi si ii zise:
-Daca vei fi in primejdie sufla-n acest fluier.
Fat Frumos il lua si pleca mai departe.
 Intr-un sfarsit a ajuns la o grota mare unde traia balurul. El avea 8 capete, 5 picioare si 10 brate si au inceput a se lupta. Lui Fat Frumos ii fu greu sa il invinga. I-a taiat 7 capete, dar pe al optulea nu reusi. Asa ca sufla in fluieras. Furnicile aparura de-ndata si il ajutara cum putura ele. Fat Frumos si furnicutele au reusit a invinge ditamai balaurul.
   El se intoarse la imparat cu proba de foc cum ii ceruse, cu capetele balaurului. Imparatul i-o dadu de sotie pe fata sa si jumatate de-mparatie.
   Au facut o nunta mare si asa ajunse Fat Frumos fiu de imparat.

denisaelenapruna: Mulțumesc pt toate răspunsurile
Alte întrebări interesante