Ed. tehnologică, întrebare adresată de gabig171, 9 ani în urmă

realizati un eseu cu tema: Meserii specifice localitatii Pantelimon in care sa aveti in vedere - sa nu depaseasca 15 randuri
- sa decrieti 2meserii specifice zonei Pantelimon (meserii de baza)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1
Meseria de bucatar implica o serie de provocari deloc de neglijat, de la pregatirea meniurilor pana la responsabilitatile financiare. Munca unui bucatar este foarte solicitanta atat in plan fizic, cat si in plan mental. Ambele aspecte sunt deosebit de importante. Astfel, este nevoie sa stii cum sa pregatesti numeroase feluri de mancare, sa ai tehnica, sa fii creativ, sa comunici bine cu oamenii, sa gestionezi un buget si sa ai calitati de lider.
Un bucatar sef este responsabil de pregatirea meniurilor care trebuie sa fie realizate la anumite standarde. Aceste standarde trebuie atinse zi dupa zi si chiar noapte dupa noapte, avand grija, totodata, ca alimentele folosite sa se incadreze intr-un anumit buget. Bucatarul sef planifica meniul, stabileste pretul preparatelor si costurile ingredientelor. Un bucatar sef poate avea in sarcina realizarea de comenzi pentru proviziile restaurantului, angajarea personalului pentru bucatarie si supravegherea muncii acestuia.

Utilizator anonim: Sper ca te-am ajutat
gabig171: Mersi 
Utilizator anonim: Nu uita de coroana :)
Alte întrebări interesante