Ed. tehnologică, întrebare adresată de soaremagdalinp8qeiv, 8 ani în urmă

Realizați un eseu cu titlul "Cum au trăit și cum trăiesc oamenii?".Cititi lectia cu atenție.Comparati modul de trai,de adăpostite,de hrană, etc...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de daria2403
1

Răspuns:

De la apariția omului până în zilele noastre, așezările și meșteșugurile pe care aceștia le practicau s-au schimbat considerabil. Oamenii au evoluat foarte mult, de la peșteri la zgârie-nori, de la hainele din piele de animale la hainele de firmă de astăzi.

La început, când oamenii erau nomazi primele așezări temporare au fost peșterile. Aici, oamenii au reușit să se adapteze la mediul natural. Și-au construit unelte din piatră, au căutat hrană și au format primele cete, unde au învățat să comunice.

Odată cu evoluția omului, au fost create primele așezări umane stabile, numite așezări agricole. Aici, oamenii cultivau pământul și creșteau animale pentru a-și asigura hrana necesară.

Peste ceva timp, au apărut așezările meșteșugărești, unde oamenii produceau arme, unelte și vase, ca mai apoi așezările meșteșugărești să se transforme în așezări urbane, iar cele agricole în așezări rurale.

În zilele noastre, oamenii au evoluat atât de mult încât au fost construiți zgarie-nori cu sute de metri înălțime și construcții dintre cele mai moderne.

Acum, oamenii au diferite gadgeturi și dispozitive care le sunt de ajutor în gospodărie și le ușurează munca de zi cu zi, traiul de astăzi fiind mult mai modern decât cel din trecut. Pentru a-și usura viața, aceștia folosesc electronice și electrocasnice cum ar fi frigiderul, aragazul, cuptorul, plita, aspiratorul, blenderul și altele. Vestimentația s-a schimbat radical, în ziua de azi oamenii purtând haine de firmă, de la tricouri la sacouri, de la pantaloni la cele mai deosebite accesorii.

Activitățile de la începuturi erau limitate, însă astăzi poți practica diverse sporturi, arte sau orice alte activități recreative și relaxante. De la descoperirea roții, s-au inventat multe autovehicule precum mașina, motocicleta, autobuzele, bicicletele, dar și avioanele și elicopterele care îi ajută pe oameni să se deplaseze mult mai comod și rapid.

Populația a evoluat considerabil, din cele mai vechi timpuri până în prezent, inventându-se diverse dispozitive care nu au ușurat vietile.

SUCCES!


soaremagdalinp8qeiv: multumesc mult
Alte întrebări interesante