Ed. tehnologică, întrebare adresată de bozstefania547, 8 ani în urmă

Realizați un eseu cu titlul energia verde 250-300 de cuvinte va rog! Dau coroana și puncte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ralucamunteanu1997
9

Explicație:

Energia verde este denumirea populara in ceea ce priveste sursele de energie regenerabila si nepoluanta. Alegerea unor astfel de surse reduce impactul pe care energia traditionala il are asupra mediului.

Acest tip de energie provine din resurse ca lumina soarelui, vant, ploaie, maree, valuri si caldura.

Energia fotovoltaica si eoliana este un exemplu de energie verde, fiind o solutie pentru inlocuirea energiei traditionale.

Energia solara este o solutie din ce in ce mai intalnita in ziua de astazi. Folosind acest tip de energie economisim resursele conventionale (petrol, gaze naturale, carbuni, etc), in plus fiind chiar prietenoase cu mediul inconjurator, fiind nepoluante.

Energia solara este consecventa si continua, ea actionand tot timpul anului si se distinge prin capacitatea sa de a fi rapid utilizata de o mare parte a populatiei rurale sau chiar urbane.

Utilizarea energiei solare presupune o investitie recuperabila, avand preturi de cost relativ scazute comparativ cu eficienta aportului energetic si- chiar mai mult – daca ne gandim la faptul ca energia solara este complet gratuita , adica in afara de investitia initiala nu vor aparea costuri ulterioare de intretinere, sistemele avnd in componenta panouri solare ale caror randamente sunt in mod obisnuit garantate 10 ani pentru mai mult de 85%. (sursa:


bozstefania547: mulțumesc mult ❤️
Alte întrebări interesante