Ed. tehnologică, întrebare adresată de dragoslord, 9 ani în urmă

realizati un eseu cu titlul mijlocul de transport al vitorului. Va rog imi trebuie pana azi. Va rog!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DemonLight
0

Masini, avioane, trenuri si nave spatiale supersonice – o ampla viziune de transformare a mijloacelor de transport in ceva mai rapid, mai ecologic si mai sigur. In acest articol aruncam un ochi in viitorul apropiat al transportului din toata lumea, asa cum il intuiesc unii oameni de stiinta, si va facem partasi la calatoriile de maine.

Triungiul, forma progresului

Chiar daca cei mai multi dintre noi sunt tentati sa creada ca mai ales mijloacele de transport terestre, respectiv autovehiculele, sunt cele care vor traversa, foarte curand, o revolutie majora, atentia inginerilor pare sa fie mai canalizata mai ales spre transportul aerian. Acestia mizeaza atat pe zborurile comerciale si militare, cat si pe cele cosmice. Planurile despre care vorbim fac parte din proiectii SF, intinse virtual pe parcursul a sute de ani. Cele mai indepartate scenarii fac referire la anul 2050, in timp ce majoritatea au ca punct terminus anul 2020.

Unul dintre cele mai ambitioase proiectele ale constructorilor de aeronave comerciale este renuntarea la forma cilindrica, lunga si subtire a corpului unui avion. Insarcinata cu imbunatatirea transportului aerian american, NASA vrea ca avioanele sa consume cu 40% mai putin combustibil decat un Boeing 777 pana in 2020 si cu 70% mai putin inainte de 2030. Mai mult de atat, specialistii isi doresc si ca avioanele sa devina extrem de silentioase. Cea mai buna metoda de satisfacere a acestor premise – si poate singura momentan – este proiectarea avioanelor comerciale dupa forma bombardierelor Stealth si mai putin asemenea unor creioane cu aripi.





Cel mai bun raspuns pls?

Alte întrebări interesante