Geografie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Realizati un eseu de 10 - 15 randuri in care sa aratati relatia dintre om si biosfera ; plante si animale .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Alexbosul64
5
Sensibilitatea capacitatea organismelor de a reactiona la actiunea unor stimuli veniti din exteriorul lor. Structura biosferei cu toata marea varietatea a fiintelor vii aceste pot fi grupate in doua mari categorii : plante si animale.

Plantele sunt vietuitoare care in general isi fabrica prin sinteza substanta din care e alcatuit corpul lor. Omare parte din plante realizeaza sinteza cu ajutorul energiei luminoase – fotosinteza – folosind ca substante de baza apa si dioxidul de carbon.
In general plantele nu sut mobile ci sunt fixate pe substratul pe care se sprijina.

Animalele sunt in general vietuitoare care se hranesc cu substante organice , fara a sintetiza ele insele.Totodata majoritatea animalelor sunt mobile si executa deplasari apreciabile in cautarea hranei . Animalele se pot imparti in doua categorii dupa mediul de viata : animale acvatice si animale terestre . 

Alexbosul64: o sa il scriu la comentarii
Alexbosul64: eu o am deja scrisa in calculator pentru un proiect la geografie
Alexbosul64: Cu totii stim sau ar trebui sa stim ca activitatile umane au un impact din ce in ce mai accentuat asupra Sistemului Terestru sau asupra Terrei sau Pamantului,pe intelesul tuturor, reusind sa modifice toate geosferele si relatiile dintre acestea.La randul lor aceste modificari influenteaza in mod direct, as putea spune,dezvoltarea economica,sociala si politica.
Din punctul meu de vedere, dintre componentele umane care determina cele mai importante modificari globale ale mediului se detaseaz
Alexbosul64: continuarea
Alexbosul64: sa imi dai si coroana
Alte întrebări interesante