Studii sociale, întrebare adresată de ionrzvan, 8 ani în urmă

realizati un eseu de 40 de rânduri despre consumatorul
ideal la economie
va roog ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Economia și consumatorul ideal

Economia unei țări se dezvoltă în funcție de cererea consumatorului de bunuri industriale, de consum și de servicii, atât pentru consumatorii interni, cât și pentru cei externi.

Producția de bunuri și servicii trebuie să aibă la bază un studiu social privind cererea și consumul, pentru că:

- dacă cererea este mare și producția mică, prețul va crește;

- dacă cererea este mică și producția mare, prețul scade și produsele riscă să rămână nevândute.

Companiile mari, cât și firmele mici, vor cheltui sume importante pentru a găsi piață de desfacere, pentru ca produsele și serviciile pe care le produc să fie comercializate la consumatori.

După părerea mea, consumatorul ideal este acel consumator care asigură constant cumpărarea a tot ceea ce se produce și care poate deveni fidel firmei.

A fideliza consumatorul pentru a cumpăra mereu produsele tale, înseamnă a găsi consumatorul ideal, cel ce va cumpăra tot timpul doar de la brandul pe care îl deții.

Cumpărătorul ideal este și cel care este foarte mulțumit de ceea ce cumpără și astfel el va face reclamă indirectă pe internet, prin rețelele sociale.

Ca să ai clientul ideal, adică cel ce cumpăra constant ceea ce produci, trebuie ca ceea ce cumpără el să fie de bună calitate, să fie atractiv prezentat și să aibă o perioadă de păstrare, sau de funcționare, cât mai mare.

Consumatorii ideali pot fi numiți și cei ce sunt mai puțin exigenți, sau cei compulsivi. Consumatorul compulsiv cumpără doar din nevoia psihologică de a avea o plăcere de moment și astfel el crede că își poate calma angoasele și stresul.

Pe timpul pandemiei, s-a observat că oamenii nu au mai căutat neaparat calitatea, ci mai degrabă cantitatea, pentru că panica de penurie de bunuri în caz de stoparea producției și a aprovizionarii i-au făcut pe consumatori să cumpere la întâmplare, făcând astfel stocuri inutile și uneori a dus și la creșteri de prețuri.

Tot pe timpul pandemiei s-a observat o cerere a consumatorului de case și apartamente, pentru separarea generațiilor ce locuiau împreună, din frica de a nu se contamina cu noul coronavirus.

Așadar, pentru a avea consumatorul ideal, trebuie să ai și produsul și serviciul ideal.


Utilizator anonim: Da, am inteles. Dar durează câteva ore
ionrzvan: okk
ionrzvan: mersii mult
Utilizator anonim: Gata! Sper să fie ok! Succes!
ionrzvan: mulțumesc pentru tot
ionrzvan: o zi buna!
Utilizator anonim: Merci.
Utilizator anonim: Nu am scris nimic de consumator ideal, am facut cum era în plan, așa nu sunt la fel.
ionrzvan: e ok asa
ionrzvan: mersii
Alte întrebări interesante