Studii sociale, întrebare adresată de ionrzvan, 8 ani în urmă

realizati un eseu de 40 de rânduri despre consumatorul
ideal la economie
va roog ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Economia și consumul

Economia unei țări trebuie să fie bazată pe relația corectă dintre cererea de bunuri și servicii și oferta de prețuri ale acestora.

Dacă acest echilibru nu este respectat, atunci o abundență de bunuri și servicii va face ca prețurile să scadă, iar o penurie va face ca prețurile să crească.

Privind resursele folosite, ele trebuie să fie suficiente și utilizate corect, pentru ca prin utilizarea și prelucrarea lor să satisfacă toate nevoile consumatorilor interni și externi.

În prezent, ținând cont de cererea tot mai mare de consum, prin numărul foarte mare de oameni existenți pe pământ, se observă fenomenul de diminuare a resurselor și mai ales folosirea resurselor ce produc deșeuri toxice și în cantități mari.

Din punctul meu de vedere, economia viitorului va trebui să țină seama de noi concepte pentru folosirea resursele, pentru ca ele să fie folosite pentru om și nu împotriva lui.

Eu cred că în viitor se va pune un mare accent pe economia verde, adică folosirea acelor resurse care nu sunt poluante.

Un alt fenomen, ce devine la modă printre consumatori, este consumul în colaborare, ceea ce presupune satisfacerea nevoilor de consum prin închirierea de bunuri, ceea ce înseamnă o reducere a consumului de produse noi, mai ales a celor cu durată mare de folosință.

Privind impactul pandemiei asupra consumatorului, eu am observat că din cauza ei oamenii au devenit mai atenți în ceea ce privește consumul de bunuri și de servicii, ei facând mai mult cumpărături pe internet și doar cele de strictă necesitate.

Pandemia a scos în evidență că viața se poate termina în orice moment, așa că acum consumatorii se orientează mai degrabă prin a economisi resursele materiale și bănești, ori preferând să cumpere case și terenuri, decât să cumpere multe bunuri inutile.

Totuși, la începutul pandemie s-a observat că datorită panicii, consumatorii au făcut stocuri mari de bunuri de consum de strictă necesitate, însă după ce panica a trecut, ei au devenit raționali, așa că echilibrul dintre cerere și ofertă s-a restabilit în scurt timp.

Despre economie și despre relația dintre resurse, producție, cerere, ofertă și prețuri există studii făcute din multe puncte de vedere și care pot fi aprofundate și înțelese pentru punerea lor în practică.

Ca încheiere, eu consider că generațiile viitoare va trebui să țină cont de faptul că resursele nu sunt inepuizabile pentru producerea de bunuri de consum și că economia trebuie să devină una ecologică.


Utilizator anonim: Mulțumesc. Baftă multă!
Alte întrebări interesante