Istorie, întrebare adresată de Vintern, 8 ani în urmă

realizati un eseu de 50 de randuri despre evoluția poporului român din 106 d.Hr. și până la Marea Unire

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ciocanitoarea5
3

Răspuns:

Explicație:Prin istoria României se înțelege, în mod convențional, istoria regiunii geografice românești precum și a popoarelor care au locuit-o și care, pe lângă diferențele culturale specifice și transformările politice, au dotat-o cu o identitate specifică, identitate care în timp a condus la recunoașterea României drept subiect istoric de sine stătător. Într-o accepțiune mai restrânsă, prin istoria României se înțelege doar istoria statului unitar, adică istoria statului modern România, a Regatului României și a formelor de organizare intermediare, precum și a evenimentelor care au dus la formarea sa ca stat național.

Istoria României

Acest articol este parte a unei seriiPreistoria pe teritoriul RomânieiEpoca pietreiEpoca bronzuluiEpoca fieruluiDaciaCultura și civilizația dacicăRăzboaiele daco-romaneDacia romanăOriginile românilorEvul Mediu timpuriu în RomâniaFormarea statelor medievaleȚările Române în Evul MediuȚara RomâneascăPrincipatul MoldoveiDominația otomanăȚările Române la începutul epocii moderneEpoca fanariotăModernizarea țărilor româneRegulamentul OrganicRevoluția Română de la 1848Principatele UniteRăzboiul de IndependențăRegatul RomânieiPrimul Război MondialUnirea Basarabiei cu RomâniaUnirea Bucovinei cu RomâniaUnirea Banatului cu RomâniaUnirea Transilvaniei cu RomâniaRomânia în al Doilea Război MondialComunismul în RomâniaOcupația sovietică a RomânieiR.P. Română/R.P. RomînăR.S. RomâniaRevoluția Română din 1989România după 1989Vezi șiIstoria românilorIstoria militară a RomânieiIstoriografia românăPortal România

 v • d • m Acest articol se referă la istoria teritoriului României de astăzi. Pentru istoria românilor, ca grup etnic, vedeți Istoria românilor. În articol se realizează doar o sinteză a fiecărei perioade istorice; detalii în articolele separate (vezi legăturile în cutia din dreapta).

Alte întrebări interesante