Istorie, întrebare adresată de biancaschingioiu22, 8 ani în urmă

realizati un eseu despre crize si tensiuni in perioada interbelica

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de robertgeorgedo78
2

Răspuns:

—Pacea şi frontierele nu au putut fi păstrate, din cauza statelor revizioniste, care au declanşat acţiuni agresive de politică externă.

— În anul 1931, Japonia a atacat China, iar în 1933, atât Japonia, cât şi Germania s-au retras din Societatea Naţiunilor.În anii 1935-1936,

—Italia a desfăşurat un război, în Africa, împotriva Abisiniei, pe care a ocupat-o.Germania, Italia şi Japonia au format alianţa numită Axa Berlin-Roma-Tokyo, în anii 1936-1937, iar eşecul Societăţii Naţiunilor de menţinerea păcii şi securităţii în lume s-a observat în martie 1938, când Germania a ocupat Austria (Anchluss). Italia a ocupat Albania, în aprilie 1939.

—Conciliatorismul puterilor occidentale în faţa acţiunilor agresive, revizioniste, l-au încurajat pe Hitler în realizarea planurilor sale de cucerire de noi teritorii. Prin Conferinţa de la Munchen (29-30 septembrie 1939), Marea Britanie, Franţa şi Italia au permis ca regiunea sudetă a Cehoslovaciei să fie cedată Germaniei, crezând că vor linişti pretenţiile agresive ale lui Hitler.

Alege tu ce vrei

Alte întrebări interesante