Istorie, întrebare adresată de NeaSory, 8 ani în urmă

Realizați un eseu despre Templul lui Solomon de 1-2 pagini. AJUTORRRRR​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anacezara71
1

Răspuns:

Templul lui Solomon a fost distrus, după relatarea biblică, în timpul cuceririi regatului Iudeei de către babilonieni. În timpul dominației persane împăratul Cirus cel Mare a permis evreilor reclădirea lui. Noua clădire este cunoscută în istorie sub denumirea "Cel de-al Doilea Templu". Ea a cunoscut o amplă restaurație în anii domniei regelui Irod cel Mare.

Al Doilea Templu din Ierusalim a fost distrus de romani în timpul represiunii revoltei evreilor contra stăpânirii romane. În contrast cu alte religii, religia iudaică era o religie monoteistă, iar templul slujea cultului unui singur Dumnezeu. Ierusalimul și templul său au fost cucerite de patru ori într-o zi de sabat, pentru că atunci evreii nu se apărau.

Principalele sărbători religioase ale iudaismului erau celebrate la templul din Ierusalim, unde venea în pelerinaj întregul popor.

Din cauza problemelor religioase și politice, nu s-au mai intreprins excavări arheologice și au fost doar conspectări sumare de suprafață la Muntele Templului, de la expediția lui Charles Warren din 1867–70 încoace. Nu a fost găsită până astăzi nicio urmă a Templului lui Solomon propriu zis, din secolul al X-lea -al IX-lea și există de aceea dispute în legătură cu perioada în care a fost construit și cu mărimea sa.

SPER CA TE-AM AJUTAT!!

Alte întrebări interesante