Istorie, întrebare adresată de MihaiUzuki, 8 ani în urmă

Realizati un eseu despre viata cotidiană în perioada interbelică

va rog am nevoie rapid​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ursuletuldeplus2777
39

Răspuns:

Perioada interbelica

Perioada interbelica desemneaza intervalul de 21 de ani intre cele doua razboaie mondiale (1918-1939).

A fost o perioasa zbuciumata in care,in ciuda pacii aparente,conflictele erau in stare latenta(cantitate de caldura necesara pentru a determina schimbarii unui gram de substanta).Acum se concretizeaza cele trei ideologii care au schimbat fata lumii: facismul,nazismul si in special comunismul.

Anii de dupa razboi au fost deosebit de grei pentru fostele Puteri Centrale,care pierdusera razboiul,in special pentru Austro-Ungaria care se va destrama si pentru Germania care va suferi din cauza obligatiei de a plati daune de razboi.Rata somajului va creste,inflatia va atinge cote nebanuite,violenta stradala va instaura o stare de asediu.

Primul razboi mondial:

Omenirea a asistat la inceputul secolului al XX-lea la inovații și descoperiri ce au produs modificări la nivelul vieții cotidiene. În Europa Occidentală, care era centrul politic,economic si cultural,trecea printr-o perioadă de stabilitate,abundență,în care burghezia domina societatea,economia si politica,perioadă denumită La Belle Époque.

Democrațiile occidentale,Anglia și Franța,erau dominate de burghezi,deținând vaste imperii coloniale,economii capitaliste dezvoltate,societăți moderne si inovații si reforme sociale(de la acordarea dreptului de vot pentru femei la îndeplinirea cererilor muncitorilor privind salariile si profesiile) si avangardismul.

Africa era împărțită în cele șase mari puteri coloniale:Germania,Franța,Marea Britanie,Italia,Portugalia si Belgia . Majoritatea locuitorilor se aflau în stadiul tribal si primitiv dupa standardele europene. China era măcinată de conflicte interne,împărțită în zone de influență a puterilor europene,facturată de o elită locală sofisticată și o masă umană rigidă,conservatoare si supusă.

Al doilea război mondial:

Al doilea război mondial a fost un război global care a durat din 1939 până în anul 1945,deși unele conflicte asociate lui au inceput si mai devreme. El a implicat marea majoritate a țărilor lumii - inclusiv toate marile puteri care au format două alianțe militare opuse: Aliații si Axa. A fost cel mai întins război din istorie,si a implicat direct mai mult de 100 de milioane de oameni din peste 30 de țări. Cei mai importanți participanți si-au dedicat întreaga capabilitate economică,industrială și științifică efortului de război,într-o stare de "Razboi total",stergand distincția între resursele civile și cele militare. Acest război a dus la intre 50 si 80 de milioane de decese ,mai mult decat orice alt conflict din istoria omenirii.

Sper ca te-am ajutat si baftă la tema!Coroana?


MihaiUzuki: Mulțumesc :)
ursuletuldeplus2777: nu ai pentru ce:)
Alte întrebări interesante