Geografie, întrebare adresată de Sebastiaan9354, 8 ani în urmă

Realizati un eseu geografic pornind de la afirmatia: ''Viitorul impact politic al crizei apei poate fi devastator. Folosirea apei in modul in care am facut-o pana acum nu poate sustine viitorul umanitatii. '
Veti avea in vedere importanta apei, poluarea apei, metode de gestionare a crizei apei​.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bz1
0

Subiect:  Criza apei potabile

 Răspuns scris .

În contextul actual, dacă irosirea apei potabile continuă, întreaga planetă ar putea suferi o pierdere de 40% din totalul apei potabile până în 2030. Această avertizare vine din partea ONU. Pierderea unei părți importante din apa potabilă ar putea duce la o criză de apă, luând în considerare că, la nivel global, nevoia de apă urmează să crească cu până la 55% până în 2050, rezultatele acestor fapte putând fi catastrofale.

De asemenea, până în anul 2050, agricultura trebuie să producă cu 60% mai multe alimente decât în prezent la nivel mondial, iar în țările în curs de dezvoltare producția trebuie să crească cu 100%. Un alt punct de luat în considerare este faptul că se așteaptă ca nevoia industriei de apă să crească cu 400% începând din anul 2000 până în 2050. În cazul în care nu se creează un echilibru între nevoia de apă și resursele actuale, întreaga planetă urmează să se confrunte cu o criză imensă în ceea ce privește nevoia de apă.

Alte întrebări interesante