Ed. tehnologică, întrebare adresată de ioana755, 9 ani în urmă

Realizati un eseu (informatii ) despre accidentele nucleare din intreaga lume.
Va rog Dau coroana!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Prostu82
11
La 26 aprilie 1986, două explozii au zguduit reactorul cu numărul 4 al centralei nucleare de la Cernobîl. În timpul incendiului, care a mistuit reactorul timp de zece zile, au fost răspândite în atmosferă cantități uriașe de substanțe radioactive. Efectele accidentului catastrofal aveau să fie simțite și la zeci de ani după. El a dus la decesul a mii de oameni, la evacuarea tuturor locuitorilor permanenți ai orașului și la o creștere substanțială a incidențelor bolnavilor de cancer de tiroidă și a contaminat milioane de acrii de pădure și câmpuri. Nici România nu a trecut ușor peste acest eveniment, iar măsurătorile efectuale la vremea respectivă au înregistrat o creștere foarte mare a radiațiilor, chiar de 10.000 de ori mai mari decât valorile normale înregistrate.

Specialiștii susțin că o regiune foarte mare, care se întinde pe o arie de aproximativ 30 de kilometri de jur împrejurul Cernobîlului, ce a fost casă pentru 150.000 de oameni, nu va putea fi locuită pe o durată de mai mult de 150 de

Accidentul nuclear de la Three Mile Island


Cel mai serios accident nuclear din istoria Statelor Unite ale Americii a survenit pe 28 martie 1979, la centrala Three Mile Island, din apropiere de Harrisburg. Această facilitate a fostă lăudată pentru designul ei eficient și necostisitor, din timpul unei mari crize de energie.

Explozia s-a produs în urma unei topiri parțiale a reactorului nuclear și, chiar dacă nu s-a soldat cu urmări grave (nu a culminat cu morți sau persoane rănite), acesta a fost cel mai mare accident nuclear de pe tărâmul SUA. Deși inițial compania deținătoare a susținut că nu au fost detectate radiații în afara zonei centralei, în decursul a doar câteva zile s-a observat o răspândire de-a lungul a patru state, femeile însărcinate și copii fiind evacuați de urgență.

Accidente nucleare: Dezastrul de la Kîștîm
Accidente nucleare Kîștîm

Dezastrul de la Kîștîm a fost un accident de contaminare cu radiații, în stația nucleară Maiak, din orașul Oziorsk din URSS. Acesta a primit gradul 6 din 7 pe Scala Internațională Nucleară, făcându-l al treilea cel mai puternic accident nuclear din istorie.

Pe 29 septembrie 1957, sistemul de răcire al unui rezervor ce conținea 70-80 de tine de deșeuri lichide s-a defectat și a dus la evaporarea apei și la explozia resturilor rămase, formate în principal din nitrat de amoniu și acetat. În urma exploziei, un nor cu particule radioactive s-a răspândit deasupra orașului și a regiunilor înconjurătoare, pe o regiune de aproximativ 500 de kilometri pătrați. După ce incidentul s-a produs, a durat aproape o săptămână până ce 10.000 de rezidenți au evacuați. Potrivit studiilor ulterioare, 200 de persoane au murit imediat după incident, din pricina expunerii la radiații, iar mii de alți oameni au murit pe parcursul următorilor 32 de ani, scrie history.com.

Dezastrul nuclear de la Windscale
accidente nucleare Windscale

Accidentul nuclear de la Windscale, care a avut loc la data de 10 octombrie 1957, a fost cel mai dezastruos incident nuclear din întreaga istorie a Marii Britanii, primind gradul 5 din 7 pe Scala Internațională Nucleară. Incidentul a dus la îmbolnăvirea a peste 200 de persoane din cauza materialului radioactiv eliminat.

Focul generat de explozie a ars timp de două zile, eliminând un nor periculos radioactiv pe suprafața Marii Britanii și a altor state din Europa. Amploarea sa îl clasifică printre cele mai dezastruoase accidente nucleare din istorie.
Alte întrebări interesante