Istorie, întrebare adresată de micutulmic, 9 ani în urmă

realizati un proiect cu teme : CUM AU TRAIT PARINTII NOSTRI EXPERIENTA TOTALITARA, dau coroana (50 pnct), Urgent

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de motanudeea
66
Părinții noștri au avut o viață cu multe lipsuri, dar erau totuși fericiți. Nu aveau căldură și apă caldă decât cu program. Alimentele se dădeau pe cartela sau cu rație. Cozi imense pentru orice produs. După absolvirea școlii cei mai mulți erau repartizați pe posturi în diferite colțuri ale țării. Singurul avantaj, după părerea mea este că nu aveau probleme cu locuința.

nyssa: Foarte frumoasa compunerea precedenta bravo
Răspuns de Utilizator anonim
28
In epoca comunista viata oamenilor a avut diferite manifestari. In perioada de consolidare a comunismului de dupa razboi societatea romaneasca a suferit enorm datorita ocupatiei sovietice, a colectivizarii si nationalizarii fortate, multi dusmani reali sau inchipuiti ai comunistilor au fost ucisi sau inchisi in lagare de munca sau inchisori.
Treptat dupa retragerea armatelor bolsevice si eliminarea sovromurilor (firme mixte romano sovietice cu care rusii au furat "oficial" multe dintre bogatiile patriei), Romania incepe treptat sa revina la normal. 
Economia incepe sa capete mai multa putere si se incep exporturile care au adus multa valuta in tara. 
Dorinta lui Ceausescu de a plati toata datoria externa (si a facut o in martie 1989 Romania devenind UNICA tara din lume fara datorii externe) a produs probleme economice si sociale in tara. Produsele alimentare de baza incepusera sa se vanda pe baza de cartela, incepe sa se generalizeze spaga la medic, in institutiile statului etc.
Cu toate ca existau multe cozi la aprozare, alimentari pentru a cumpara cele necesare traiului, viata in comunism a avut si parti bune.
Era promovat invatamantul gratuit si obligatoriu de 10 clase, statul oferea casa si loc de munca majoritatii populatiei, era mult mai multa liniste pe strazi etc.

Utilizator anonim: ms
Alte întrebări interesante